2 min leestijd

Een sunshower in je douche? Daarom!

Een sunshower in de douche helpt je om je vitaminepeil hoog te houden. Dat is twee in een: de infrarood zorgt voor warmte én voor deugddoend zonlicht, in de vorm van zachte UV-stralen.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 22 september 2017

Wat is een sunshower?

Een sunshower is een opbouw- of inbouwpaneel dat je in de douchecabine installeert. Met één druk op de knop krijg je tijdens het douchen een infraroodbehandeling. Je hele lichaam geniet van deze zalige warmte. Een deugddoende wellnessbeleving in je eigen huis.

De sunshower is een duurzaam en kwalitatief product dat speciaal ontworpen is voor gebruik in natte ruimtes. Je kan het bijvoorbeeld installeren wanneer je je badkamer renoveert. Het kan ook probleemloos in een bestaande douchecabine worden geplaatst.

Waarom is het goed voor je gezondheid?

Ons lichaam heeft zonlicht nodig. Niet dag in dag uit, maar gedoseerd. Zo blijft het vitamine D-gehalte in ons lichaam op peil. Je immuunsysteem, maar ook je hart- en bloedvaten zijn ervan afhankelijk. Bovendien heeft het een positief effect op je gemoed. Stap met een glimlach je douche uit!

In de winter komen we minder vaak buiten, wat bij vele mensen tot een tekort leidt van vitamine D. De zachte UV-stralen van een sunshower verhelpen dit probleem. Ze vormen een perfect alternatief voor echt zonlicht. Onderzoek toont immers aan dat de lage dosis UV-stralen die een sunshower vrijgeeft je vitamine D-niveau in de winter verdubbelt. Bovendien geeft het je huid een zomerse, bruine tint.

Wat is het effect van vitamine D? 

Vitamine D is de enige vitamine die het menselijk lichaam zelf kan maken. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-licht, produceert het pre-vitamine D3. Dat wordt vervolgens door de lever en de nieren omgezet in vitamine D. Wie ook in de winterperiode voldoende vitamine D aanmaakt, zal zich merkelijk beter in zijn vel voelen. Het maakt je energieker.

Daarnaast helpt het warme infraroodlicht de spieren om te ontspannen. Het stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn. Dat maakt de sunshower tot een aanrader voor mensen met reumatische aandoeningen of rugklachten. 

Wil je meer weten over een sun shower en over de mogelijkheden bij jou in de badkamer? Kom langs in onze toonzaal in Gent. Onze badkamerexperten vertellen er je met plezier alles over.