Waarom wij voor duurzaamheid gaan

Group 648

"Er is geen planeet B"

‘Keep going, keep growing’ is een van de leuzen van ons bedrijf. 

Maar groei betekent voor ons niet een of andere grote expansie of een reeks overnames. Wij gaan voor een duurzame groei, met veel aandacht voor het menselijke aspect. Dat is de ziel van ons bedrijf en dat merk je in onze inspanningen voor de omgeving.

 
Group 767 1

Duurzame groei

In 2022 bestaan we 20 jaar en daar zijn we fier op. Wij (Dagmar en Mylissa) zijn deze zaak letterlijk vanaf nul gestart, met een stal als eerste magazijntje. Op twintig jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een gevestigde waarde als het op badkamerrenovaties aankomt. We geloven dat we de beste zijn in ons vakgebied en we willen ook de beste blijven. Daarom kiezen we er uitdrukkelijk voor om geen tien extra toonzalen te openen, maar doen we er alles aan om onze typische werkwijze verder te perfectioneren.

Group 768 1

Elektrische auto’s

We hebben er al enkele jaren geleden voor gekozen om ons wagenpark volop te vergroenen met elektrische wagens en dat blijven we doen. Hiermee lopen we vooruit op het besluit van de regering dat bedrijfswagens in 2026 groen moeten zijn. Tegelijk investeren we in oplaadstations, zowel bij onze medewerkers thuis als bij onze bedrijfsgebouwen.

Group 767 1

Zonnepanelen op onze daken

Om de ecologische voetafdruk van ons bedrijf te verkleinen hebben we zonnepanelen geplaatst op de daken van ons magazijn en onze toonzaal. Een serieuze investering, maar ook een mooi en duurzaam initiatief. Want op die manier wekken we onze eigen elektriciteit op.

bij icoon

Bijen op het dak

We hebben ook plannen om bijenkasten te plaatsen op onze terreinen. De achteruitgang van wilde bijenpopulaties en bijensterftes zijn een groot gevaar voor de biodiversiteit en de veerkracht van onze ecosystemen. Want wist je dat bijen een heel grote bijdrage leveren aan onze samenleving? Bijen en hommels zorgen er met hun bestuiving voor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, bessen en mango’s. Ook groenten zoals courgettes en paprika’s zouden verdwijnen zonder het werk van de bij. En dan spreken we nog niet over de lekkere, natuurlijke honing die ze produceren. Door bijenkasten te plaatsen willen we ons steentje bijdragen voor een gezonde biodiversiteit in de omgeving van ons bedrijf.

Group 771

Belgische badkamer van een op en top Belgisch bedrijf

Onze core-business blijft natuurlijk het renoveren van badkamers. Ook daar leveren we inspanningen. Zo nemen we in onze ontwerpen heel vaak kwalitatieve materialen en meubelen van Belgische leveranciers op. Op die manier is er niet veel vervoer nodig om alle materialen tot bij onze klanten te krijgen en zijn dit badkamers met een lage ecologische voetafdruk, want transport is een van dé grootste vervuilers van onze planeet. Een badkamer kopen bij Dagmar Buysse betekent ook dat je koopt bij een op en top Belgisch bedrijf. Als lokaal bedrijf investeren wij dat geld terug in de lokale gemeenschap: als werkgever, als sponsor van sportclubs, als organisator van plaatselijke evenementen… Ook dat is duurzaam ondernemen!