Fam DeGreve Staelens 5
Fam DeGreve Staelens 12

Familie De Greve – Staelens

Gent

quote up
De projectleider raadde ons aan om de planning van de werken te bezorgen aan de buren.

Getuigenis familie De Greve – Staelens

Van een huis in Lochristi naar een appartement in Gent: kijk binnen in de badkamer van de familie De Greve – Staelens

 

“40 jaar hebben we in een huis in Lochristi gewoond, tot we begonnen uitkijken naar een appartement in Gent. Toen we hier kwamen kijken zagen we meteen tal van voordelen: de locatie sprak ons aan, het was een mooi jarenvijftig-appartement en de woonkamer kijkt uit op een mooi park. Dus we kochten het.”

Hoe ben je eraan begonnen?

We wisten meteen dat we de badkamer en de keuken wilden vernieuwen, want die waren hopeloos verouderd. We zijn online beginnen kijken naar badkamerbedrijven in de buurt en zo zagen we dat er één was op de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg en dat bleek Dagmar Buysse te zijn. We zijn er dus eerder toevallig terechtgekomen. We hebben rondgekeken in de ruime toonzaal, hebben met een verkoper gepraat en we voelden ons meteen op ons gemak. De verkoper toonde ons meteen enkele mogelijkheden. En toen we zeiden dat we nog wat extra ruwbouwwerken wilden laten doen, zei hij meteen dat ze daar ook voor konden zorgen.

Goede referenties

En dan gebeurde er iets heel grappigs. In de week na ons toonzaalbezoek kwam ik op twee dagen twee verschillende ex-collega’s tegen. Ik vertelde hen allebei over ons nieuw appartement en over onze badkamerplannen en allebei zeiden ze meteen, zonder ik ze iets moest vragen: ‘Badkamers? Dan moet je bij Dagmar Buysse zijn!’ We voelden ons meteen gerustgesteld in onze keuze.

Alle werken door één firma

Voor ons was het heel belangrijk dat alle werken, van afbraak tot afwerking, door één firma werd gedaan. Een bad wilden we niet meer, dat moest een inloopdouche worden. Eerst twijfelden we om originele elementen als de wastafels en gietijzeren radiator te behouden, maar van dat plan zijn we afgestapt. Ook omdat we op die oude dingen geen garantie kregen natuurlijk.

Meerwaarde van een projectleider

Na het ondertekenen van de offerte kregen we een projectleider toegewezen, Wouter. Hij stuurde ons een uitgebreide en gedetailleerde planning en coördineerde de werken voor ons. We konden alleen maar vaststellen dat de planning nauwkeurig werd gevolgd. Dat vonden we heel positief, want je hoort natuurlijk andere verhalen. Werkmannen die niet komen opdagen, werken die uitgesteld worden… niets van dat alles bij Dagmar Buysse. Zo konden we ook de schilderwerken plannen en konden we op de voorziene datum verhuizen. Alles is heel vlot verlopen.

Renoveren in een appartementsgebouw

Verbouwen in een appartementsgebouw is minder evident dan in een huis. Maar ook hier konden we beroep doen op de ervaring van Dagmar Buysse. Wouter raadde ons aan om de planning van de werken te bezorgen aan alle medebewoners. Vooral het uitbreken van de oude badkamer bracht veel lawaai met zich mee. Maar de buren hebben niet geklaagd, omdat ze ervan verwittigd waren. Voor de rest ging alles heel vlot. We gaven onze sleutel aan Wouter en die regelde alles: afvoer van het puin, leveren van materialen… we moesten ons van niks aantrekken. Af en toe kwamen we wel eens kijken en dan zagen we dat het perfect liep. En we konden Wouter altijd bellen als we dan toch eens een vraag hadden.

Inloopdouche en opbergruimte

We zijn heel blij met onze badkamer. De inloopdouche is zó comfortabel en dankzij de grote lades onder de wastafels is er genoeg opbergruimte. Ik heb altijd in Gent willen wonen en vanaf de eerste dag was ik hier op mijn gemak. Daar heeft onze nieuwe badkamer zeker een rol in gespeeld.

“Onze nieuwe inloopdouche is enorm comfortabel en dankzij de grote lades is er genoeg opbergruimte.”