4 min leestijd

Badkamertrends voor 2023: welke kies jij?

Plannen om in 2023 je badkamer te renoveren? Met dit artikel ben je helemaal mee met de nieuwste badkamertrends.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 9 januari 2023

 

Zwarte accenten

Van kranen tot grepen en van profielen tot lichtarmaturen, zwarte accenten zien we steeds vaker in badkamers. Zwart is natuurlijk sfeervol tot en met. Afhankelijk van de materialen of de kleuren waarmee je het combineert, maak je je badkamer ‘stoer’, ‘trendy’ of ‘design’. Wil je helemaal de laatste trend volgen? Combineer dan een zwarte badkamer met elegant gekleurde kranen. Heel stijlvol.

Zwarte tinten

Gekleurd kraanwerk

Met een gekleurde kraan geef je het interieur van je badkamer een bijzonder en opvallend accent. Je kan kiezen uit mooie kleuren. Een mat zwarte kraan steekt mooi af bij witte of lichte tegels en kan gecombineerd worden met andere zwarte accenten in je badkamer. Of ga voor inox en accentueer het minimalistische design van je kraan. Een kleur als brushed graphite of brushed gold geef dat weer een heel chique uitstraling.

Tip: wij hebben de kleuren chroom, mat zwart, inox, brushed graphite en brushed gold standaard op stock.

gekleurde kranen

Ronde vormen

Ronde vormen zijn overal in huis populair en dus ook in de badkamer. Zo hebben nieuwe baden en lavabo’s in 2023 rondere en zachtere vormen dan een paar jaar terug, toen alles rechthoekig was. Maar het gaat verder dan dat. Ook spiegels, bedieningsknoppen en meubels hebben in 2023 vaker ronde of ovale vormen. Waarom? Een badkamer met ronde vormen oogt zacht en rustgevend. En dat zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel, op eender welk tijdstip van de dag je dat nodig hebt.

ronde vormen

Grote keramische platen

Dé nieuwste trend voor 2023 in keramische tegels zijn de grote tegelplaten. Het zijn vloer- en wandtegels in extreem groot (XXL) formaat voor badkamers. Deze formaten zijn beschikbaar als tegelvloer: 120x120cm, 160x160cm, 120x240cm, tot zelfs 160x320cm. Deze keramische tegels worden geproduceerd in natuursteenlook, blauwsteen en knappe marmerimitaties en je kan ze op bijna elke ondergrond laten installeren. Een groot voordeel is dat ze veel minder voegen hebben dan klassieke tegels. Dankzij het grote formaat oogt je badkamer ruimer en luxueuzer.

grote keramische tegels

Trendkleuren voor 2023

Wat zijn de kleurtrends van 2023 voor badkamers? We zien dat de betonlook en het grijs er stilaan uit gaan en dat steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke materialen en warmere kleuren. Zo is travertin, ook wel travertijn genoemd, helemaal terug. Het is een kalksteen die gevormd wordt in warme bronnen met veel kalk in het water. Door takjes, blaadjes en ander materiaal ontstaan de karakteristieke gaatjes. Ook terracotta, een ruwe-kalk-look en terrazzo zijn helemaal in. En wat dacht je van een houten wand met dunne, verticale latten? Het zorgt voor een gegarandeerd wow-effect in je badkamer.

kleuren 2023

Langwerpige tegels in zachte en levendige kleuren

Kleine, langwerpige tegels zijn een echte trend, vooral in zachte en levendige kleuren. Je kan ze verticaal plaatsen, om bijvoorbeeld een doucheruimte hoger te doen lijken. Maar ook in visgraatmotief ogen ze erg mooi, op de vloer van je badkamer of achter een wastafel of een bad. En uiteraard kan je ze ook horizontaal plaatsen. Zo creëer je een ruimtelijk gevoel in de breedte van je badkamer.

Lange tegels

Naadloze douches

Deze trend gaat al iets langer mee, maar blijft populair: de naadloze douche. Als je fan bent van een strakke badkamer is dit iets voor jou. Je kan de XXL-tegels gebruiken (zie trend #4) of je kan voor solid surface kiezen (bekend onder merknamen als Corian en Krion). Dat is een veelzijdig, duurzaam en hoogwaardig materiaal waarmee je je badkamer volledig kan afwerken. Het grote verschil met tegels? Er zijn geen naden of voegen en het strakke uitzicht is een lust voor het oog. Je badkamer onderhouden was nog nooit zo makkelijk. Als je het ons vraagt, dan is solid surface momenteel het beste materiaal op de markt.

naadloze douche

Ontdek deze trends in onze toonzaal

Woorden en beelden zeggen veel, maar lang niet alles natuurlijk. Heb je zin om deze trends met je eigen ogen te aanschouwen en de materialen met je eigen handen aan te raken? Kom naar onze toonzaal in Gent en loop rustig rond langs onze tientallen badkameropstellingen. Heb je een vraag? Spreek een van onze badkamerexperten aan. Ze helpen je met plezier verder. Extra troef: als rasechte specialisten kunnen ze de mogelijkheden in jouw badkamer perfect inschatten.