3 min leestijd

Ontdek de badkamertrends van 2024

Heb je plannen om in 2024 je badkamer te renoveren? Met dit artikel ben je helemaal mee met de nieuwste badkamertrends.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 9 januari 2024

 

Badkamertrend #1: ga voor de nieuwste trendkleuren

Kleuren spelen een prominente rol in de badkamer van 2024, met aardetinten zoals beige, taupe, bruin en terracotta. Ja, de jaren zeventig zijn helemaal terug. Deze warme kleuren vervangen de koudere tinten van de afgelopen jaren en zorgen voor een charmante en uitnodigende sfeer. Combineer deze kleuren met goud- of bronskleurig kraanwerk en voeg daarmee luxe en verfijning toe aan je badkamer. 

Trends3

Badkamertrend #2: van strak naar speels

In de badkamer van 2024 maakt het strakke streven naar perfectie plaats voor een speels karakter. Zo wordt je badkamer een weerspiegeling van je persoonlijkheid. Mix oude elementen met nieuwe en combineer ruwe materialen met gladde oppervlakken. Laat je inspireren door trendy stijlen zoals de ‘Marrakesh’-stijl en felgekleurde kussens, mozaïektegels en cactussen. 

Trends4

Badkamertrend #3: Japandi

Japandi is al eventjes in, maar kent in 2024 een doorbraak. Deze fusie van Japans minimalisme en Scandinavische puurheid resulteert in een harmonieus en rustgevend geheel. Denk aan een combinatie van warm grijs, hout en gunmetal of zwarte kranen. Het gebruik van natuurlijke elementen en eenvoudige ontwerpen creëert een tijdloze sfeer. 

Trends5

Badkamertrend #4: ga voor het hotelgevoel

Mag het toch wat meer zijn? Ga voor het luxueuze hotelgevoel in je eigen badkamer. Een ruime inloopdouche en een vrijstaand bad ademen pure ontspanning uit. Kies daarbij voor opvallend kraanwerk en geef een elegante touch aan je badkamer. Zo voelt elk badkamerbezoek als een zenmoment.

Trends6

Badkamertrend 5: XL-wandtegels

Waarom kiezen steeds meer mensen voor grote wandtegels in de badkamer? Door het optische effect lijkt je badkamer groter en dat is een leuke verrassing. Daarnaast hebben ze als troef dat er minder voegen zijn dan bij kleinere tegels. Dat is dan weer aangenaam in het onderhoud. Ook het strakke uitzicht valt bij heel wat mensen in de smaak. Kies voor een creatief tegelmotief en je badkamer krijgt een artistieke sfeer.

Trends7 1

Badkamertrend #6: douchette

In verschillende landen op onze wereld reinigen mensen zich met water na een toiletbezoek. Toch gebruiken wij nog altijd papier. Wil jij net als steeds meer mensen ook voor een hygiënischere oplossing gaan? Een douchette is een handdouche die via een flexibele slang naast je toilet hangt. Een simpele oplossing die je eenvoudig kan (laten) installeren. Dankzij de douchette heb je een waterstraal binnen handbereik om je optimaal hygiënisch te reinigen.

Trends9 2

Badkamertrend #7: tijdloos en persoonlijke accenten

Natuurlijk wil je niet elke vijf jaar je badkamer veranderen. Daarom is tijdloosheid een belangrijke factor. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een basic badkamer als een rustgevende basis. Zo creëer je ruimte voor persoonlijke accenten, zoals planten, accessoires en subtiele decoraties. Minder is meer, en een basic badkamer straalt langdurige schoonheid uit. En zo hou je je budget ook gemakkelijk binnen de perken. 

Tip: verander regelmatig van accessoires, decoraties en planten. Zo hou je je badkamer steeds fris en modern. En dat heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand.

Trends10 1

Ontdek deze trends in onze toonzaal

Woorden en beelden zeggen veel, maar lang niet alles natuurlijk. Heb je zin om deze trends met je eigen ogen te aanschouwen en de materialen met je eigen handen aan te raken?

Kom naar onze toonzaal in Gent en loop rustig rond langs onze tientallen badkameropstellingen. Heb je een vraag? Spreek een van onze badkamerexperten aan. Ze helpen je met plezier verder. Als rasechte specialisten kunnen ze de mogelijkheden in jouw badkamer perfect inschatten.