3 min leestijd

Betonlook in je badkamer: ga voor een badkamer ‘uit de boekjes’

Welk interieurmagazine je ook openslaat, je komt wellicht een badkamer met een betonlook tegen. Het is dan ook een van dé badkamertrends van de laatste jaren.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 14 oktober 2020

Je kan niet alleen je wanden en vloeren omtoveren, ook inloopdouches en zelfs meubelen vind je tegenwoordig in dit stoere materiaal. Dankzij het tijdloze karakter past het binnen twintig jaar nog steeds bij je interieur. Ontdek in deze blog hoe je jouw badkamer omtovert in een ruimte die zowel bruut als puur is.

Gebruik je tegels of liever verf?

Er zijn verschillende manieren om je badkamer een stoere uitstraling te geven. De meeste mensen kiezen om eerst hun vloer en hun wanden aan te pakken. Dat kan je realiseren met tegels in die eruitzien alsof ze van echt beton zijn. Ze zijn heel populair. Als je voor grote tegels kiest, dan zal je badkamer ook groter ogen. Een bijkomend voordeel van grote tegels is dat je minder voegen hebt en de industriële sfeer van je badkamer extra in de verf wordt gezet. En uiteraard profiteer je ook van hét voordeel van tegels in je badkamer: ze zijn eenvoudig te onderhouden. 

Je kan ook opteren voor een betonlook verf, eveneens een betaalbare optie. De verf is makkelijk aan te brengen en is verkrijgbaar in tal van kleuren, van basalt tot blauwsteen, graniet en cognac. De verf kan je bovendien aanbrengen op tal van verschillende ondergronden, zoals stucwerk, steen, metaal, hout en kunststoffen. Je werkt wel best met een primer voor een goede hechting en het beste effect. 

Sterk en natuurlijk karakter

De industriële look zorgt voor een heel bijzondere sfeer in je badkamer. Bovendien straalt beton een sterk en natuurlijk karakter uit. Deze badkamer past daarom bij elk modern interieur. Heel vaak combineren mensen de donkere kleuren met licht badkamermeubilair of witte accessoires. Als je een subtiele toets wil geven aan je badkamer, dan kan je je ervoor kiezen om je badkamermeubel of je waskom een betonlook te geven. Dat kan dé blikvanger worden van je badkamer. Combineer dit met een lichte kleur op de muur om een heel mooi contrasterend effect te krijgen. 

Badkamerwand met betonlook

Tip: combineer met hout

Onze tip: ruw beton combineert mooi met houten accenten. Zo vermijd je een té koele sfeer. Dankzij de warme tint van hout, creëer je een stoere uitstraling met toch heel veel sfeer en warmte. Ga voor een houten badkamermeubel met daarop een stoere wastafel. Of geef je muur een industriële look en combineer dit met houten plankjes. Stijlvol én praktisch! Deze badkamer maak je helemaal af door een opvallende kleur toe te voegen. Felgroene plantjes passen hier perfect bij. Of ga voor handdoeken in een mooie kleur. Dit past ook perfect in de Japanse ‘wabi sabi’-stijl, de filosofie die ‘rust vinden in het imperfecte’ in het vaandel draagt. Puur en bruut tegelijk.  

Badkamer met betonlook: wat is de prijs?

Hoeveel kost nu zo’n industriële badkamer? Eén ding is zeker: met tegels of verf kom je in de meeste gevallen goedkoper uit dan bij het leggen van een echte betonvloer of het opzetten van een echte muur. Wil je zelf aan de slag gaan met het plaatsen van tegels? Zo kan je nog meer geld besparen. Maar denk er goed over na, want tegels plaatsen is een lastige klus. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dit door specialisten te laten doen. Beton ciré is ook een optie om je kamer een brute look te bezorgen, maar het aanbrengen kost veel tijd en dus ook veel geld. Wil je een stijlvolle en tijdloze sfeer combineren met een betaalbare prijs? Gebruik dan tegels of verf. 

Wil je een betonlook creëren in jouw badkamer? Kom langs in onze toonzaal in Gent en bespreek jouw ideeën in alle rust met onze medewerkers. Heb je al concrete plannen voor een nieuwe badkamer? Maak een afspraak met een van onze badkamerexperten voor een opmeting bij je thuis. Nadien mag je van ons een professionele 3D-tekening verwachten en een vrijblijvende offerte. Na akkoord beginnen we zo snel mogelijk met de werken zodat je heel snel kan genieten van je badkamer.