2 min leestijd

Een badkamerplan uittekenen: hoe begin je eraan?

Dromen van een nieuwe badkamer is heel leuk, al is het soms moeilijk te weten waar te beginnen. Neem er pen en papier bij en probeer je ideeën te visualiseren. Hoe je dat doet? Wij geven je alvast enkele tips.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 23 september 2016

Doe inspiratie op, steel ideeën met je ogen

Om ideeën te hebben, moet je eerst inspiratie opdoen. Dat doe je door te stelen met je ogen. Zoek via Google of Pinterest naar foto’s van badkamers. Bepaal zo voor jezelf wat je leuk vindt, en wat helemaal niet. Op basis van deze ideeën en notities ga je zelf aan de slag. Kies eruit wat bij jou heel erg in de smaak valt. 

Esthetisch én functioneel

Jouw droombadkamer is niet uitsluitend functioneel. Het is ook meer dan een ontwerp dat alleen maar knap oogt. Jouw ideale badkamer is een combinatie van esthetiek en functionaliteit. En daarom is het belangrijk om over de twee na te denken. Denk daarbij ook aan wat realiseerbaar is binnen jouw vooropgestelde budget.

placeholder

Blijf realistisch, zonder je dromen op te geven

Dromen is een ding, die droom omzetten in de realiteit iets helemaal anders. Het is belangrijk dat je ontwerp realiseerbaar is. Anders kon je het net zo goed niet ontworpen hebben. Uiteraard is er soms – dankzij de vele toepassingsmogelijkheid van bepaalde materialen – de mogelijkheid om het schijnbaar onmogelijke in realiteit om te zetten. Kortom, soms kan er meer dan je zou denken.

 

Visualiseer jouw toekomstige badkamer met
een 3D-ontwerp 

Wat helpt om jouw badkamer van morgen te visualiseren, is een 3D-ontwerp. Op onze website  kan je dat helemaal gratis doen. Je hoeft geen computerspecialist te zijn om zo’n ontwerp te maken. Evenmin heb je dure software of de laatste nieuwe computer nodig. De 3D-module is heel gebruiksvriendelijk en slaagt erin een vrij realistische weergave te creëren van jouw toekomstige badkamer.

Vraag advies van vakspecialisten

Geraak je niet helemaal wegwijs uit de 3D-applicatie op onze website? Onze badkamerexperten helpen je graag verder. Neem contact op en maak een afspraak voor het opmeten van jouw badkamer. Vervolgens gaan zij samen met jou aan de slag om een 3D-ontwerp te maken. Zij staan je bij met advies en expertise bij het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden voor je nieuwe badkamer.