2 min leestijd

Bad vervangen door inloopdouche? 4 goede redenen waarom

Het is een keuze die vaker wordt gemaakt dan je zou denken. Waarom zou je ervoor kiezen om een bad te vervangen of om te bouwen tot een inloopdouche? Wij geven je de meest doorslaggevende redenen.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 4 juni 2014

1. Omdat je een dagje ouder wordt

Een bad in- en uitstappen is niet zonder risico. Wanneer je een dagje ouder wordt, is het risico op een ongelukkig ongeval nog groter. Overeind komen uit een bad is op hogere leeftijd ook niet meer zo makkelijk. Kortom, een bad komt met een heleboel gevaren en obstakels. Is het dan niet verstandiger is om te kiezen voor een alternatief – zoals een douche – waar die risico’s er niet zijn? De keuze lijkt snel gemaakt.

2. Je wil je waterverbruik verminderen

In tijden waarin schoon water alsmaar schaarser wordt, is het belangrijk om stil te staan bij ons dagelijks waterverbruik. Bij een korte douche verbruik je gemiddeld 60 liter water. Wie een spaardouchekop installeert, verbruikt gemiddeld zelfs 40 à 50% minder dan dat. Vergelijk dat getal met het gemiddelde waterverbruik dat een bad met zich meebrengt: 120 tot 150 liter water. De meest efficiënte manier om jouw waterfactuur naar beneden te krijgen? Je ligbad vervangen door een douche, bij voorkeur met spaardouchekop.

3. Meer ruimte in de badkamer

Een ligbad neemt behoorlijk wat plaats in de badkamer in. Wie een kleine badkamer heeft, moet keuzes maken. Je bad vervangen door een douche is dan de meest efficiënte beslissing die je kan nemen. De ruimte die vrijkomt kan je benutten om een kast of wasmand te plaatsen. Hebben jullie zopas een baby verwelkomd in het gezin, dan kan je die plek benutten om een wastafel te installeren.

4. Je wil thuis een wellnesservaring creëren

Wellness is vandaag niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ook onder je eigen dak kan je talloze mogelijkheden creëren. Wie weinig ruimte en beperkte middelen heeft, kan zijn douche benutten. Zo helpt een regendouche jou om na een lange werkdag tot rust te komen. Wil je jouw bad benutten voor een wellnesservaring en vervangen door een jacuzzi, dan is dat meteen een forse investering.

In onze toonzaal in Gent en vertellen onze badkamerexperten je er graag alles over. Kom zeker eens langs.