2 min leestijd

Waarom (niet) kiezen voor een douchecabine met douchebak?

Inloopdouches zijn vandaag bijzonder populair. Toch wordt bij de keuze voor een nieuwe badkamer nog vaak een douchecabine met douchebak overwogen. Is dat een verstandige keuze?

Geschreven door Dagmar Buysse. – 4 juni 2014

De plaatsing lijkt slechts eenvoudig

Heel wat doe-het-zelvers zijn ervan overtuigd dat de installatie van een douchecabine met douchebak een fluitje van een cent is. Nochtans kan er een heleboel misgaan. Zo dient de waterbak perfect waterpas te staan. Ook de aansluiting van de afvoer mag niet overhaast gebeuren, want anders bestaat het gevaar dat de bak gaat lekken. Het is raadzaam om een beroep te doen op een vakspecialist.

Inloopdouche

Een douchecabine is zelden waterdicht

Het is een van de hardnekkigste kwalen van talloze douchecabines: lekken zijn moeilijk op te sporen, laat staan te verhelpen. Siliconen zijn helaas geen wondermiddel. Een douchecabine met douchebak die zijn ganse levensduur water laat ontsnappen, is dan ook geen uitzondering. Met alle bijkomende neveneffecten – denk maar aan schimmels. Bij een betegelde inloopdouche loop je dat gevaar niet.

toonzaal 2

De verhoogde instap is gevaarlijk

Natuurlijk zijn we allemaal weleens onoplettend of onhandig. Struikelen over de verhoogde instap van een douchecabine met douchebak is iedereen weleens overkomen. Het gevaar is nog groter wanneer je een dagje ouder bent. Niet alleen ben je minder mobiel, je bent ook fragieler. Een ongelukkige valpartij kan algauw verregaande gevolgen hebben.

Met een inloopdouche is dat gevaar onbestaande. Een inloopdouche met douchebak heeft een instap die qua hoogte verwaarloosbaar is. Kies je voor een betegelde douche, dan is er zelfs geen richel meer waarover je kan struikelen.

DSC 0188 e1497341527868 1024x648 1

Esthetisch: een douchebak ontsiert je badkamer

Laten we eerlijk wezen: een douchecabine met een douchebak oogt niet fraai. Het heeft iets lomps en brutaals, en dat terwijl de badkamerruimtes vandaag almaar eleganter gaan ogen. Het is als een stap achteruit. Wie voor een inloopdouche kiest, stemt in met de meest elegante uitvoering van een douche.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten.

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie