2 min leestijd

Waarom het kiezen van een badkamermeubel belangrijk is

Het kiezen van het juiste badkamermeubel is geen makkelijke opgave. Niet alleen de functionaliteit, maar ook de uitstraling van dit meubilair is belangrijk. Waaraan moet je verder aandacht schenken? Wij zetten voor jou de belangrijkste elementen op een rijtje.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 13 december 2016

Een badkamermeubel bepaalt de uitstraling van jouw badkamer

Een modern en strak ogend meubel? Of eerder iets rustieks en landelijks? Eigentijds dan wel retro? Vast staat dat de indruk die jouw badkamer geeft, in sterke mate wordt bepaald door het meubilair. Het zet de toon van de ruimte. Tegelijk communiceert het met de kleuren van de muren, de uitvoering van het plafond, de gekozen vloerbedekking. Hou er dan ook rekening mee dat dit meubelstuk onderdeel is van een totaalplaatje.

Ook functionaliteit speelt een belangrijke rol

Een badkamermeubel moet niet alleen mooi ogen, het hoort ook functioneel te zijn. Niet iedereen heeft de luxe van een royaal grote badkamer. In dat geval kan je maar beter de ruimte ten volle benutten. Een badkamermeubel met veel opbergruimte geniet de voorkeur. Een kastje dat schuilgaat achter een spiegel is handig meegenomen, net zoals een kolomkast die de ruimte in de hoogte benut.

Kies het juiste materiaal voor jouw badkamermeubel

Van kunststof tot houtvarianten, qua materialen zijn er in de badkamer meerdere mogelijkheden. Massief houten meubels geven meteen heel wat cachet aan de ruimte. In tegenstelling tot wat weleens gedacht wordt, zijn ze uitstekend bestand tegen de wisselende vochtigheidsgraad in de badkamer. Uiteraard kan je ook kiezen voor meubelen in kunststof en uitsluitend afwerken (sierranden, deurframes,…) in hout.

Zwevend of staand badkamermeubilair

Wat erg populair is, zijn zogenaamd zwevende badkamermeubels. Deze worden bevestigd aan de muur en hebben dus geen steunpunten op de grond. Niet alleen maakt het een moderne indruk, het is ook praktisch in onderhoud. Er kan zich geen vuil ophopen in hoeken of randen of op moeilijk toegankelijke plaatsen. Dat kan je natuurlijk net zo goed voorkomen door te kiezen voor een meubelstuk dat tot op de grond komt.

Met meubilair geef je structuur aan je badkamer

Zoals elk meubelstuk geeft ook een badkamermeubel structuur aan de ruimte. De omvang en vorm zijn bepalend voor de verdere invulling. Maak daarom van tevoren voor jezelf een oplijsting van wat je precies in de badkamer wil: een bad en/of een douche? Een inloopdouche? Een rond of langwerpig bad? Een infraroodcabine? Maak de puzzel en kijk hoe je de puzzel kan laten passen.

In onze toonzalen in Gent en vertellen onze specialisten je er graag alles over. Kom zeker langs!

 

Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten.

 

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie