4 min leestijd

Een bankje in de douche: handig, comfortabel en veilig

Heb je een inloopdouche of denk je erover een te (laten) installeren? Denk dan ook eens na over een bankje in de douche. Dat heeft tal van voordelen.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 7 maart 2023

 

Een bankje in de douche: de kans is groot dat je er nog nooit bij stilgestaan hebt. Als we aan een inloopdouche denken, denken we in de eerste plaats aan comfort, ruimte en die heerlijke straal uit de douchekop. Maar het loont de moeite om ook de installatie van een bankje te overwegen. Hier zijn heel wat redenen voor.

bankje in je douche06

Comfortabel, zo’n bankje in de douche

Je beseft het pas als je het een keer gedaan hebt: even gaan zitten terwijl je een douche neemt is gewoon handig en comfortabel. Je benen scheren of je voeten grondig schrobben bijvoorbeeld wordt een pak makkelijker op die manier.

bankje in je douche07

Veiligheid voor alles

Ben je wat minder mobiel of heb je het soms lastig je evenwicht te houden? Dan is een bankje een veilige oplossing in je inloopdouche. Bijzonder handig voor mensen met beperkte mobiliteit, ouderen, zwangere vrouwen of als je het gewoon leuk vindt om wat langer te ontspannen onder de douche. Ook als je graag samen met je kleine kinderen een douche neemt, kan een bankje heel welkom zijn.

bankje in je douche05

Opbergruimte

Een bankje in je douche betekent ook extra opbergruimte. Het is een prima plek om al je douchebenodigheden neer te leggen, van shampoo tot conditioner en van scrubhandschoen tot scheerapparaat.

bankje in je douche04

Een bankje in de douche, een zitje of een kruk: wat kies jij?

 

Betegeld

Ga je voor een compleet nieuwe badkamer, dan kan je ervoor kiezen om het zitje mee in het ontwerp van je douche op te nemen. Je kan het laten betegelen zoals de rest van je (inloop)douche, zodat het naadloos aansluit bij de muur. Dit levert veel zitruimte op én veel plek om je douchespullen weg te zetten. En het ziet er heel mooi uit.

Bankje in je douche 02

Wellness-optie

Wil je je helemaal verwennen tijdens het douchen? Combineer je douchebankje met een sun shower. Die zorgt voor heerlijke warmte tijdens het douchen. Het licht van een shun shower heeft een positief effect op je welzijn, je energieniveau en slaapritme. Het verbetert de bloedsomloop en herstelt pijnlijke spieren. En dat terwijl je al zittend geniet van je douche.

Bankje in je douche

Naadloos

Ken je het naadloze solid surface? Het is een veelzijdig, duurzaam en hoogwaardig materiaal waarmee je je badkamer kan afwerken. Het grote verschil met tegels? Je kan een badkamer volledig afwerken zonder één voeg. Het strakke uitzicht is een lust voor het oog. Ook het onderhoud is heel makkelijk met solid surface. In dit materiaal kan je perfect kiezen voor een douchebankje, zoals we hier gedaan hebben:

bankje in je douche in Corian

Klapzitjes en tabouretjes

Uiteraard kan je ook een klapzitje in je douche (laten) installeren. Dan is je zitruimte natuurlijk beperkt tot dat zitje, ook de opbergmogelijkheden zijn dan gelimiteerd. Veel mensen vinden zo’n klapzitje niet makkelijk te onderhouden en hebben schrik dat het zou kunnen afbreken. Een tabouretje is een andere mogelijkheid. Het nadeel daarvan is dat je geen leuning hebt, wat niet erg comfortabel is. Op de markt vind je heel wat mogelijkheden qua zitjes en tabouretjes, van eenvoudige modellen tot verfijndere exemplaren en design modellen.

bankje in je douche08

Ontdek bankjes in onze toonzaal

Woorden en beelden zeggen veel, maar lang niet alles natuurlijk. Heb je zin om deze oplossingen met je eigen ogen te aanschouwen en de materialen met je eigen handen aan te raken? Kom naar onze toonzaal in Gent en loop rustig rond langs onze tientallen badkameropstellingen. Heb je een vraag? Spreek een van onze badkamerexperten aan. Ze helpen je met plezier verder. Extra troef: als rasechte specialisten kunnen ze de mogelijkheden in jouw badkamer perfect inschatten.

Ontdek de getuigenis van de familie Naert over hun inloopdouche met een bankje