3 min leestijd

Een kleine badkamer renoveren: tips & inspiratie

Is jouw badkamer geen royale balzaal, maar een bescheiden plekje in je woning? Geen probleem, want een kleine badkamer renoveren is net een leuke uitdaging. Je hoeft niet in te boeten op comfort, luxe of sfeer. In deze blogpost krijg je een stapel tips om het maximum te halen uit je kleine oase van rust.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 30 april 2019

Zo creëer je ruimtegevoel in een kleine badkamer: 7 tips op een rijtje

1. Hallo lichte kleuren!

De kleuren in een ruimte bepalen hoe je die ruimte ervaart. Een kleine badkamer die in lichte tinten wordt afgewerkt en uitgerust wordt met meubels in zachte kleuren zal ruimer ogen dan een badkamerontwerp met felle of donkere kleuren. Als je je tanden staat te poetsen in een kleine badkamer met donkere muren, dan zal het lijken alsof ze op je af komen. Hou je van feloranje of donkerblauw? Geen probleem, kies enkele leuke interieurspulletjes in deze kleuren als accent.

Badkamer met lichte kleur

2. De magie van een spiegel

Het is een trucje uit de oude doos: spiegels – ja, in het meervoud – laten een ruimte heel wat groter lijken dan ze in werkelijkheid is. Van kleine cafeetjes tot krappe winkelpanden, ze zijn allemaal fan van deze tip. En jouw kleine badkamer binnenkort ook. Kies voor kastdeuren met spiegels of een groter exemplaar aan de muur. Je zal het verschil meteen merken. Wedden?

3. Ademruimte dankzij glazen wand of dakkoepel

Je wil graag een inloopdouche in jouw kleine badkamer? Kies voor een glazen wand om je douche mee af te bakenen. Een volle muur zou er net voor zorgen dat je badkamer opnieuw aan ruimte moet inboeten. Een glazen wand laat ook perfect het daglicht door.

Zijn ramen in de muren geen optie? Een dakkoepel is het perfecte alternatief. Heeft je kleine badkamer een schuin dak? Dan is een dakraam de ideale oplossing.

Badkamer met glas

4. Veel opbergruimte in een kleine badkamer? Het kan!

Wie beperkte mogelijkheden heeft, moet vindingrijk zijn. Je wil vanzelfsprekend graag al je handdoeken, verzorgingsproducten en andere spulletjes een plek geven. In een kleine badkamer is het daarom de kunst om elk hoekje te benutten. Werk in de hoogte en plaats een kolomkast. Of geef opbergruimte een dubbele functie. Zo kan een lage kast eveneens dienst doen als zitbank. Kleed de bank aan met enkele kussens en ze maakt meteen een minder brute indruk.  

Opbergkast

5. Maak slim gebruik van licht

Goed gekozen verlichting zorgt voor heel wat ruimtelijkheid. Blijf wel weg van zware armaturen. Kies in de eerste plaats voor inbouwspots. Zo tast je het hoogtegevoel niet aan. Verder zorgt indirecte sfeerverlichting voor extra diepte in een kleine badkamer. Verwerk je bijvoorbeeld een led-strip in het bad, dan maakt het meubel een lichtere indruk.

LED verlichting met dakraam

6. Een bad of geen bad? That’s the question!

Een kleine badkamer mét bad, het lijkt geen slimme keuze om het ruimtegevoel te behouden. Niets is minder waar. Een bad werkt allesbehalve beperkend, zolang je het maar slim aanpakt. Kies voor een bad met douchevoorzieningen, zo sla je twee vliegen in één klap. Verkies je een apart bad? Opteer dan voor een kleiner, dieper exemplaar. Nog een extra argument nodig voor een bad in een kleine badkamer? Een bad is slechts 50 à 60 centimeter hoog. Daardoor heeft het weinig impact op het ruimtegevoel.

7. Alles op maat van jouw kleine badkamer

Wil je elk hoekje perfect benutten? Kies dan voor maatwerk. Een badmeubel dat perfect in een kleine hoek past, een lavabomeubel met bijzondere afmetingen of een kolomkast voor een schuine wand: dan kan het allemaal.

Een kleine badkamer renoveren: wat is het prijskaartje?

Een extra voordeel? De kosten voor het renoveren van een kleine badkamer zijn ook compacter dan bij die indrukwekkende balzaal. Maar hoeveel bedraagt het kostenplaatje? Onze handige prijscalculator kan je een antwoord geven op deze prangende vraag.

Bij Dagmar Buysse hebben we voor elke badkamer en voor elk budget een oplossing. Onze badkamerexpoerten werken hiervoor graag een voorstel uit. We bieden bovendien telkens dezelfde service: of je nu enkel wat meubels en toestellen vervangt of net voor een complete make-over kiest, elke klant kan rekenen op een persoonlijke opvolging van zijn project.

Wil je graag meer weten over onze aanpak? Dan kan je hier terecht. Of wil je liever nog wat inspiratie opdoen? Blader doorheen alle mogelijke stijlen en onze recente renovatieprojecten.