3 min leestijd

Ga voor een duurzame badkamer met Hansgrohe en Dagmar Buysse

Streef jij er ook naar om in deze tijden van milieubewustzijn en duurzaamheid steeds meer ecovriendelijke keuzes te maken? De badkamer is een prima ruimte om duurzame praktijken toe te passen, zonder dat je hoeft in te boeten op stijl en comfort. Integendeel zelfs, in deze blog delen we tips en inzichten om je badkamer om te toveren tot een ecovriendelijke oase. Onze partner Hansgrohe helpt ons daarbij.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 9 januari 2024

 
finoris 110 chrome part ambiance in function 4x3 1

Water besparen: kleine verandering, grote impact

Een duurzame badkamer kan je bereiken door minder water gebruiken. Het klinkt simpel en het een van de meest effectieve manieren om de ecologische voetafdruk van je badkamer te verkleinen. Tegelijk bespaar je op je water- én je energieverbruik. Maar hoe kan je dat aanpakken? Hier zijn enkele eenvoudige, maar krachtige ingrepen:

elupura s close small bathroom ambience 16x9

Toilet met dubbele spoeloptie

Beschik je nog over een oud toilet? Overweeg de installatie van een nieuw toilet met een dubbele spoeloptie. Zo kies je, naargelang je boodschap, voor een kleine of grote spoeling. En bij elke spoelbeurt bespaar je water. 

rainfinity showerpipe bathroom with male model ambiance 16x9

Waterbesparende douchekop

Vervang je oude douchekop door een waterbesparend model. Deze douchekoppen verminderen de waterstroom zonder datze afbreuk te doen aan de waterdruk. Zo blijf je genieten van een comfortabele douche, terwijl je tegelijkertijd water bespaart. Kies bijvoorbeeld voor een waterbesparende douchekop van hansgrohe. Dankzij de klimaatvriendelijke EcoSmart technologie verbruiken ze tot 60% minder water dan traditionele douchekoppen. Dat betekent ook dat er minder water moet opgewarmd worden en zo bespaar je ook op je energiekosten. Win-win!

Gebruik de calculator om te berekenen hoeveel water én energie je kan besparen. 

kranen

Lavabomengkranen met waterbesparende optie

Ook de andere kranen in je badkamer kan je waterbesparend maken. Lavabomengkranen met waterbesparende technologie verminderen de waterstroom tot een duurzame en efficiënte hoeveelheid, zonder in te boeten op gebruikservaring. Zo zijn alle lavabomengkranen van hansgrohe uitgerust met EcoSmart. Je kan ook voor een kraan met CoolStart kiezen. Die functie zorgt ervoor dat er alleen maar warm water stroomt als je het echt nodig hebt. Het werkt als volgt: ook al staat de kraan in de middelste stand, toch stroomt er alleen koud water uit, in tegenstelling tot standaard kranen, waarbij er dan al meteen water wordt verwarmd. Met deze technologie worden je leidingen dus niet onnodig met warm water gevuld. Dat resulteert in minder energieverbruik, minder CO2-uitstoot én minder kosten!

hgmag pulsify showerpipe vivenis matt white bathroom

Duurzame materialen

Door duurzame materialen te gebruiken om je badkamer mee af te werken, zorg je ervoor dat het milieu zo min mogelijk wordt belast. Solid surface bijvoorbeeld is een slijtvast en vochtbestendig materiaal dat heel lang meegaat en weinig schoongemaakt moet worden. Zo bespaar je op schoonmaakmiddelen. Bijkomend pluspunt: de productie van solid surface heeft een lage ecologische voetafdruk

Ontdek onze realisatie: kijk binnen in deze solid surface badkamer

rainfinity bathroom ambiance in brushed bronze with woman 16x9

Ecovriendelijke accessoires

Overweeg je ook een handdouche in je badkamer? Zeker doen, want een handdouche biedt flexibiliteit en gemak in de badkamer. Je kan de waterstraal richten waar nodig en dat is handig als je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren wil schoon krijgen. Ook voor mensen met een beperkte mobiliteit is een handdouche handig. De Pulsify Planet Edition handdouche van hansgrohe is een duurzame oplossing die waterbesparing combineert met comfort. Het is gemaakt van gerecycleerd plastic en biedt een luxueuze douche-ervaring met een waterstroom van slechts 6 liter per minuut. In deze ecologische productlijn ontdek je ook andere accessoires die gemaakt zijn uit gerecycleerde materialen, zoals doucheslangen, opbergmandjes en douchewissers. 

Ontdek de Planet Edition van hansgrohe

rainfinity hand shower brushed bronze rainfinity hand holding handshower ambiance 16x9
metropol basin mixer wall mounted loop handle sitting woman ambience 4x3
dogshower black finish brown dog showering ambiance 4x3

Ook als bedrijf dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. Benieuwd hoe we dit aanpakken?