2 min leestijd

Tegels in de badkamer: ontdek de mogelijkheden

In de badkamer ligt de keuze voor keramische tegels voor de hand. De mogelijkheden zijn immers eindeloos, zowel in formaat als in motieven. Maar er zijn nog redenen om voor tegels in de badkamer te kiezen.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 9 juni 2023

Van kleine mozaïektegels tot XXL-formaat

Fabrikanten bieden vandaag tegels aan in alle denkbare formaten. Dat gaat van kleine mozaïektegeltjes die amper enkele vierkante centimeters groot zijn, tot heuse XXL-tegels met afmetingen van 300 cm bij 120 cm. Visueel maakt dat een wereld van verschil. Hoe groter de tegels, hoe minder voegen er zijn en hoe strakker je badkamer oogt.

Een courant formaat is 90 cm x 45 cm. Bovendien zijn dat de ideale afmetingen voor in je inloopdouche, vermits die doorgaans 90 cm breed is.

Je kiest natuurlijk voor wat je zelf het mooiste vindt. Weet dat het nuttig kan zijn om ook andere argumenten in overweging te nemen bij je keuze van het formaat. Het onderhoud, bijvoorbeeld: kiezen voor kleinere tegels betekent meer voegen om proper te houden.

Slijtvast en niet poreus

Kwalitatief zijn keramische tegels de beste keuze. Het is een krasbestendig en kleurvast materiaal, in tegenstelling tot Mortex bijvoorbeeld. Bovendien is het makkelijk te onderhouden en zijn de poriën waterdicht. Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij tegels in natuursteen. Die tegels zijn poreus, wat de kans op vlekken – bijvoorbeeld door contact met badschuim of zeepresten – aanzienlijk vergroot.

Tip: een nieuwe trend onder vloerbedekkingen zijn keramische tegels die eruit zien als natuursteen of parket. Deze imitaties zijn bijna niet te onderscheiden van het origineel.

Eindeloos kleuren combineren

Omdat er zo’n grote verscheidenheid is aan tegels heb jij de look van je toekomstige badkamer volledig zelf in de hand. Hou je van koude kleuren of verkies je eerder een ruimte die warmte en gezelligheid uitstraalt? Wil je alle muren in dezelfde kleur? Of dacht je aan een accentmuur? Met tegels in de badkamer zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Heb je graag hulp bij het ontwerpen van je badkamer? Onze badkamerexperten zijn specialisten als het op interieur, materialen en kleuren aankomt. 

Kom langs in onze toonzaal, onze badkamerexperten tonen je met veel plezier de mogelijkheden voor jouw badkamer.