2 min leestijd

Welke vloertypes zijn mogelijk in de badkamer?

In de badkamer is quasi elk vloertype mogelijk, van een houten vloer tot watervaste laminaat. Toch worden volkeramische tegels met voorsprong het vaakst gekozen. Waarom dat zo is, lees je hier.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 22 september 2017

Met volkeramische tegels heb je eindeloos veel keuzemogelijkheden

Misschien heb je wel een bepaald motief of een uitgesproken kleur in gedachten voor je badkamervloer. Of mogelijk hield je altijd al van grote tegels. Wat zeker is: wanneer je kiest voor volkeramische tegels, heb je in de badkamer straks de vloer van je dromen. Alle denkbare uitvoeringen zijn immers mogelijk.

Natuursteenimitaties zijn immens populair

Sinds een tijdje zijn parket- en natuursteenimitaties in keramiek erg in trek. Door almaar verder verfijnde technieken zijn ze vandaag nog nauwelijks te onderscheiden van de vloerbedekking die ze nabootsen.

Deze volkeramische tegels mogen er dan uitzien als parket, ze kraken niet. Terwijl tegels met een natuursteenlook dan weer het voordeel hebben dat ze niet poreus zijn. De kans op blijvende vlekken, bijvoorbeeld van zeepresten, is dan ook onbestaande.

De ideale badkamervloer voldoet aan specifieke vereisten

Het ligt voor de hand dat een badkamervloer tegen vocht bestand is. Ook wat dat betreft zit je goed met volkeramische tegels. Bovendien is dit vloertype makkelijk in onderhoud en zijn de tegels kleurvast en krasbestendig. Dat zijn belangrijke voordelen.

Een extra pluspunt: eens geplaatst mag je over volkeramische tegels een dag later al lopen.

Wat zijn de voor- en nadelen van andere vloertypes?

Zoals eerder vermeld is in de badkamer elk type vloer mogelijk. De warme sfeer waarvoor een houten vloer zorgt, kan je bijvoorbeeld op geen enkele andere manier oproepen. Al is het steeds opletten geblazen met water. Je doet er goed aan om aan je vloer van meerdere vernislagen te voorzien.

Een vloer in mortex is naadloos en roept de rustieke sfeer op van Marokkaanse paleizen. Maar het plaatsen is echter wel een proces van een paar dagen.

Kies je liever voor watervaste laminaat – ideaal voor een woning met een houtconstructie – of een budgetvriendelijke vinyl?


Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie

Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten.

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie