6 min leestijd

De ultieme luxebadkamer op maat van jouw leven

Je badkamer is dé plek in je woning waar je op het ene moment energie wil tanken voor een drukke dag en waar je op een ander moment helemaal tot rust wil komen. Een ruime regendouche, een vrijstaand bad, een infraroodcabine, een douchetoilet… Het draagt allemaal bij tot jouw welzijn. Helaas bouwt een badkamer zichzelf niet. Ontdek in deze blog hoe je jouw luxueuze badkamer op maat op een zorgeloze manier creëert. En hoe de interieurarchitecten en badkamerexperten van Dagmar Buysse jou hierbij kunnen helpen.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 29 juni 2022

 
Verschillende voorbeelden luxebadkamers

No compromises, het is jouw badkamer

Beeld je in: je geniet van heerlijk ontspannende regendruppels in je ruime inloopdouche. Tegelijk doet de sunshower zijn werk en krijgt je huid een gezonde kleur. Na je douche hoef je je hand maar uit te steken om een warme handdoek te nemen van de stijlvolle handdoekradiator. Je voeten genieten van de warme vloer. En de weelderige planten in je badkamer toveren een glimlach op je gezicht. Aan je luxueuze wastafel luister je naar het verrassend volle geluid dat uit je Sonos-speaker komt. Een led-strip rond je grote spiegel zorgt voor mooie sfeerverlichting. Terwijl je nog maar eens vaststelt hoe mooi je accessoires passen bij de kleur van je tegels, denk je: wauw, wat een badkamer! 

Wil jij ook een luxebadkamer die helemaal bij je past? Lees dan zeker verder.

3D voorbeeldbadkamer

De meerwaarde van een interieurontwerper

In het ontwerp en de inrichting van je luxueuze badkamer kruipt heel wat denkwerk en tijd. Snel snel aan de slag gaan is nooit een goed idee. Wellicht heb je zelf tal van ideeën, al dan niet verzameld in een moodboard of op Pinterest. Maar hoe vertaal je al die inspiratie naar een harmonieus geheel, een ruimte waar je elke dag met de glimlach binnenstapt? Een interieurontwerper/badkamexpert helpt je hier graag bij. Jij vertelt je wensen en deelt je inspiratie en de badkamerexpert gaat ermee aan de slag. Na een uitwisseling van ideeën, overleg over materialen en besprekingen van 3D-ontwerpen kom je samen uit bij het resultaat. Een luxebadkamer met een gezonde balans tussen functionaliteit en esthetiek.

Groot groen bad

Ga voor kwaliteit en duurzaamheid

Kwaliteitsmaterialen zijn essentieel in een badkamer. Zo kom je tot een verfijnde en moderne uitstraling én ga je tegelijk voor duurzaamheid. Solid surface is een veelzijdig, duurzaam en hoogwaardig materiaal, waarbij je geen naden of voegen hebt. Het strakke uitzicht is een lust voor het oog en het onderhoud is heel makkelijk. Natuursteen staat garant voor een luxueuze en tijdloze look en is geschikt voor zowel vloerbekleding, wandbekleding, tablet en douche. Veel mensen kiezen vandaag voor tegels, die bestaan dan ook in allerlei formaten, materialen en kleurschakeringen. Onze badkamerexpert maakt met plezier een professioneel 3D-ontwerp voor je, zodat je heel goed kan inschatten welke materialen het best tot hun recht komen. 

Lavabo met gouden kranen

Stijlvolle badkamermeubels

Om steeds een opgeruimd gevoel te hebben, is het belangrijk om voldoende opbergruimte te voorzien. Ga voor kwalitatieve materialen en originele meubeldesigns om je badkamer die luxueuze touch te geven. Een grote ronde spiegel met indirecte ledverlichting, een wastafelblad in marmer of solid surface, kasten die perfect passen in de ruimte én bij jouw levensstijl… De mogelijkheden zijn eindeloos, goed kiezen is de boodschap. Heb je nood aan ideeën of kan je een frisse invalshoek gebruiken? Ook hier zorgen onze badkamerexperten voor. Dankzij hun jarenlange ervaring weten ze welke oplossingen bijdragen tot het mooie en luxueuze geheel dat jouw badkamer moet worden.  

Ruime luxe badkamer

Vijfsterrenhotel-gevoel in je badkamer

Je hoeft vandaag niet meer naar kuuroorden, sauna’s of stoombaden om tot rust te komen. Er zijn heel wat mogelijkheden om een wellness te creëren in je eigen badkamer. Een regendouche tovert het water om tot heerlijk ontspannende regendruppels die op je hele lichaam vallen. Met een zonnedouche bruint je lichaam terwijl je onder de douche staat. De hydrojets van een jacuzzi masseren je rug en voeten met een stroom van water en lucht. Een sauna bij je thuis heeft heel wat voordelen. Je geniet van absolute privacy en je gebruikt de sauna wanneer je wil. Tel daarbij het therapeutisch effect: tijdens een saunabeurt verdwijnen de schadelijke stoffen via je poriën uit je lichaam. Dat is top voor je bloedcirculatie, je conditie én je afweersysteem. Of ga voor een infraroodcabine, de effecten zijn even heilzaam, terwijl de warmte veel draaglijker is. Onze badkamerexperten kennen deze producten op hun duimpje en adviseren je met plezier.

Rond bad met marmer achtergrond

Vrijstaand bad of inloopdouche?

Het summum van een exclusieve en luxueuze badkamer? Dat moet een vrijstaand bad zijn. Je vindt ze in tal van kleuren en ontwerpen. Een vrijstaand bad is sowieso al een eyecatcher, een Japans soaking bath is dat helemaal. Ze zijn kleiner dan het bad zoals wij het kennen, maar ze zijn wel dieper en ronder, zodat je je helemaal kan onderdompelen, letterlijk en figuurlijk. Ontspanning op zijn puurst.

Welke leeftijd je ook hebt, een inloopdouche is niet weer weg te denken uit een moderne badkamer. Iedereen geniet van het comfort, van de stijlvolle look en van het ruimtelijk gevoel. Als je over voldoende ruimte beschikt, twijfel dan niet: ga voor een bad én een inloopdouche. Zo kies je zelf welk comfort je wanneer nodig hebt. Twijfel je over de indeling van de ruimte? Ook hier helpen onze badkamerexperten je graag bij. Ze houden ervan je te verrassen met frisse ideeën.

Voorbeelden van handtoilet

Aquaclean: een nieuwe manier om naar het toilet te gaan

Of je nu je handen wast, een douche neemt, of van een warm bad geniet, water biedt je dat ongeëvenaarde gevoel van frisheid en hygiëne. Met AquaClean beleef je dit gevoel van welzijn telkens wanneer je het toilet bezoekt. Met deze douche-wc’s van hoge kwaliteit word je via een druk op de toets met een aangename, warme douchestraal gereinigd. Afhankelijk van het toestel bieden extra verwenprogramma’s een nog betere hygiëne en meer welzijn.

Finishing touches

Finishing touch

Het verschil tussen een ‘gewone’ badkamer en een badkamer uit de boekjes of van televisie? Mooie accessoires! Je spendeert best wat tijd in je badkamer en het oog wil ook wat. Kies daarom voor smaakvolle accessoires. Wedden dat ze een boost zijn voor je humeur? Ga voor stijlvolle en elegante vergrootspiegels, kapstokken, handdoekhouders en zeepdispensers en toiletborstels. Ook hier zal onze badkamerexpert-interieurspecialist je bijstaan om de juiste accessoires te kiezen, zodat alles bij elkaar past. De juiste finishing touches zorgen voor een ultiem gevoel van harmonie in je badkamer. Het vijfsterrenhotel-gevoel bij je thuis.

Onze tips op een rijtje

  • Ga voor tijdloze materialen
  • Kies voor een bad én een inloopdouche
  • Creëer een wellness en vijfsterrenhotel-gevoel in je badkamer
  • Let op de details
  • Doe inspiratie op in hotels, vooral boutique hotels zijn een uitstekende inspiratiebron

 

Kijk maar eens naar deze prachtexemplaren:

Een zorgeloze renovatie, daar gaan wij voor

Je merkt het, er zijn heel wat mogelijkheden om je luxebadkamer te creëren. En met de hulp van onze badkamerexperten geniet je van een zorgeloze ervaring. Onze badkamerexperten hebben de know-how en ervaring om alles uit de beschikbare ruimte te halen en je een professioneel ontwerp voor te stellen. 

Voor de uitvoering werken we enkel samen met gespecialiseerde vakmensen, terwijl je projectleider de werken opvolgt en zich bekommert over alle praktische zaken. Onze klanten appreciëren onze zorgeloze aanpak, dat bewijst onze topscore op Google. 

Het enige wat jij moet doen is zorgeloos achteroverleunen en ervan genieten dat alles voor je wordt geregeld. Wij houden de touwtjes van jouw renovatie strak in handen. 

Het uiteindelijke resultaat? Een luxueuze badkamer helemaal op maat van jouw leven, zonder dat je je zorgen moet maken tijdens de renovatie.

Ontdek onze aanpak:

  • Een badkamerexpert komt je badkamer opmeten en maakt een professioneel ontwerp helemaal op maat van jouw wensen. Een gepersonaliseerd ontwerp, dat naadloos past bij het design van je woning en de levensstijl van de bewoners.
  • In onze toonzaal zit je in alle rust samen met onze badkamerexpert om het ontwerp in 3D te bekijken en te bespreken.
  • In onze toonzaal kies je de materialen: je vindt er meer dan 40 badkameropstellingen, een tegel-corner, kwaliteitsmeubels van topmerken, het Aquaclean-concept en wellnessmogelijkheden.
  • Voor de werken stellen wij een projectleider aan die zich ontfermt over alle praktische beslommeringen. Heb je een vraag? Dan kan je hem of haar altijd bellen of whatsappen.
  • Onze gespecialiseerde vakmensen zorgen voor de afbraak van je oude badkamer en de opbouw van je nieuwe badkamer. Ze werken alles tot in de puntjes af, met oog voor alle details.
  • Badkamer klaar? Pas als onze professionele poetsploeg je badkamer helemaal onder handen heeft genomen.

 

Ben je klaar om je badkamer om te toveren tot een luxueuze ruimte waar je elke dag met de glimlach binnenwandelt? Kom dan zeker eens langs in onze toonzaal in Gent. Onze badkamerexperten staan je bij met raad en daad.