4 min leestijd

Wellness in je eigen badkamer

Vroeger bezochten we kuuroorden om in sauna’s en stoombaden tot rust te komen. Vandaag gaan vele Vlamingen voor wellness in de eigen badkamer. Een massagebad of regendouche doet al wonderen, maar in een sauna, bubbelbad of infraroodcabine bereikt het relaxen pas echt een climax.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 29 mei 2020

sauna vrouw

Badkamer als ware belevingsruimte

Er was een tijd dat de badkamer een louter functionele wasplaats was, zoals het woord zelf zegt: een kamer om je te baden. Dat is ondertussen veranderd, tegenwoordig spenderen we veel meer tijd in onze badkamer. En omdat we er onze dag beginnen én eindigen is het zelfs een van de belangrijkste ruimtes van je huis geworden. Er is dan ook al enkele jaren een evolutie aan de gang om van badkamers een ware belevingsruimte te maken, voor totale rust en maximale ontspanning.

Lees ook ons uitgebreider artikel over de evolutie van wellness in de badkamer.

Regendouche

Regendouche: het vijfsterrenhotel-gevoel in je badkamer

Denk je aan een nieuwe badkamer? Dan denk je daar vast en zeker een regendouche bij. De grote douchekop tovert het water om tot heerlijk ontspannende regendruppels die over je hele lichaam vallen. Zo wordt je rug niet koud als je je gezicht wast, en omgekeerd. Bovendien hangt een regendouche altijd goed, je hoeft hem nooit de goede kant op te draaien. Heel comfortabel en dankzij de strakke afwerking zonder stang en doucheslang ook nog eens mooi om naar te kijken en makkelijk in onderhoud. Kortom, het vijfsterrenhotel-gevoel in je badkamer. 

stoomdouche

Stoomdouche

De stoomdouche lijkt op de hammam: het is een ruimte gevuld met stoom waar je je kan wassen. Uiteraard is een stoomdouche erg rustgevend en zalig warm. Neem plaats op het bankje, sluit je ogen en geniet. Wedden dat je zorgen in geen tijd uit je hoofd zijn verdwenen? Neem ‘s avonds een deugddoende stoomdouche en je zal het merken: je slaapt ‘s nachts veel beter.

Ontdek ook nog andere voordelen van een stoomdouche in je eigen badkamer.

zonnedouche

Sunshower

Al douchend bruin worden? Dat kan in de sunshower of zonnedouche, een paneel met hogedruklampen dat je kan laten inbouwen in een douchewand. Je lichaam bruint sneller omdat je poriën zich openen onder de douche. Je kan zelf instellen hoe lang de zonnedouche moet werken en welke zones van je lichaam je wil laten bruinen. Opgelet: je hebt wel een veilige elektrische aansluiting nodig, laat dat werk over aan een vakman. 

Niet onbelangrijk: een zonnedouche houdt ook je dosis vitamine D op peil.  Lees er meer over!

jacuzzi

Bubbelbad of jacuzzi?

Languit relaxen in bad is al heerlijk op zich. Wil je nog meer ontspanning, dan ga je voor een massagebad. Bij luchtmassage wordt er lucht in je bad geblazen, op een sterkte die je zelf kiest. Zo krijg je luchtbelletjes die turbulentie veroorzaken: het welbekende ‘bubbelbad’. Je kan ook voor watermassage kiezen en dan heb je een jacuzzi of whirlpool. Hydrojets masseren je rug en voeten met een stroom van water en lucht. 

sauna 1

Sauna: ook een therapeutisch effect

Een sauna bij je thuis? Dat heeft tal van voordelen: absolute privacy, je gebruikt hem wanneer je maar wil en je bent baas over de hygiëne. Een sauna combineert hoge temperaturen met een lage vochtigheid. Dat is niet alleen heerlijk ontspannend, er ontstaat ook een therapeutisch effect doordat schadelijke stoffen via de poriën uit je lichaam verdwijnen. Dat heeft tal van voordelen: je bloedcirculatie verbetert, je conditie stijgt en je beschermt je tegen verkoudheden en andere kwaaltjes. En nee, voor een sauna heb je geen grote badkamer nodig. De ruimte van een bad volstaat. 

Van Facebook checken tot het lezen van zijn favoriete boek, lees hoe Dagmar geniet van zijn infraroodcabine.

infrarood

Kom langs bij Dagmar Buysse

Weet je wat ook heerlijk ontspannend is? Een bezoek aan onze toonzaal in Gent. Daar bewonder je al deze wellnessmogelijkheden van dichtbij én kan je meteen meer uitleg vragen aan onze badkamerexperten. 

Je kan ook meteen een afspraak inboeken met een badkamerexpert. Klik op de knop hieronder, laat je gegevens achter en we helpen je meteen met al je vragen.