2 min leestijd

Naadloze douches: stijlvol en makkelijk te onderhouden

Steeds meer mensen af van de klassieke tegel om een badkamer mee in te richten. Het vergt dan ook de nodige tijd en moeite om tegels schoon te houden. In het bijzonder de voegen, die er zonder onderhoud al snel grauw en vies uitzien. Herken je dit? Dan is een naadloze douche het perfecte alternatief.

 

Geschreven door Dagmar Buysse. – 30 maart 2020

Benieuwd naar alle verschillende mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Het meest onderhoudsvriendelijke materiaal is Corian 

Als badkamerspecialist werken we bij Dagmar Buysse vaak met Corian om naadloze douches te maken. Corian is een niet-poreus materiaal dat uit mineralen en kunststof bestaat. Het is niet alleen 100% waterdicht, het is ook bijzonder hygiënisch. Schimmels en bacteriën kunnen zich er niet in nestelen. Kortom: het is het meest onderhoudsvriendelijke materiaal.

Corian komt in de vorm van platen die aan elkaar gelast worden en zo één geheel vormen. Na het lassen zie je helemaal niet meer waar ze precies aan elkaar gezet zijn. Dat maakt Corian het ideale materiaal om wanden en vloeren in de badkamer perfect en naadloos te doen versmelten.

Wil je graag een modern interieur? Dan zit je met de keuze voor dit materiaal helemaal goed!

Naadloze douche

XL-tegels: veel kleurmogelijkheden, heel krasvast en nauwelijks voegen 

Courante afmetingen van deze XL-tegels zijn 1,20 meter bij 2,40 meter. Dat is een behoorlijk grote tegel, zoals de benaming al deed vermoeden. De hoogwaardige keramiek waaruit ze vervaardigd zijn, maakt ze krasvast en sterk. Hou je van minder ‘standaard’ tegels? Weet dat je kan kiezen uit ontzettend veel kleuren, motieven én formaten.

Vergis je niet: in tegenstelling tot klassieke mozaïektegels hebben deze XL-tegels amper voegen. Ook met deze tegels ziet je badkamer er in een handomdraai weer fris uit. Door het grote formaat kunnen we deze XL-tegels ook sneller plaatsen en dat drukt de kostprijs.

Acrylplaten als douchewand zijn glad en krasbestendig

Ben je geen fan van veel glas of een scheidingswand in je badkamer? Kies dan voor acrylplaten. Die zijn heel licht en makkelijk te installeren. Uiteraard garanderen ze ook 100% waterdichtheid. Het water glijdt er als vanzelf af en de platen zijn ook makkelijk te onderhouden. Wie kiest voor dit strakke materiaal in de douche heeft wel een douchebak nodig. Daar kan je niet omheen.

Je eigen mogelijkheden ontdekken?

Zoals je ziet zijn er veel opties voor een onderhoudsvriendelijke badkamer. Kies je best voor Corian, XL-tegels of acrylplaten? Ga je voor uniforme kleuren of hou je meer van leuke motieven? We staan je graag bij met advies op maat van jouw voorkeuren en behoeften.