Zo bespaar je water in de badkamer zonder dat je het merkt
Geschreven door Dagmar Buysse. – 8 juni 2018
Kies voor een waterbesparende douchekop
Een douche nemen is beslist veel ecologischer dan dagelijks in bad gaan. Zo bespaar je al meteen veel water. Door te kiezen voor een waterbesparende douchekop ga je nog een stapje verder.
Er zijn tal van douchekoppen die minder water verbruiken, en dat terwijl je het helemaal niet in de gaten hebt. Deze technologie maakt het mogelijk om tot 60% minder water te gebruiken. Bovendien bespaar je fors op je energiekosten, doordat je minder beroep moet doen op je boiler.
Het geheim achter EcoSmart: lucht en een doorstroombegrenzer
Dankzij het EcoSmart-systeem wordt lucht aan je waterstraal toegevoegd. Het doet geen afbreuk aan de kracht van de straal, maar wel aan de hoeveelheid water. De doorstroombegrenzer zal dan weer de doorlaat-opening verkleinen wanneer de druk hoog is. Op die manier verbruik je minder water.
Niet alleen je douche, maar ook alle andere kranen in je huis kan je uitrusten met deze sterk waterbesparende techniek.
Tip: kies je voor kranen die uitgerust zijn met de Coolstart-techniek van Hansgrohe? Dan zal je naast water ook nog meer energie besparen. Op de middenstand van de kraan zal immers enkel koud water stromen. Je boiler wordt dus niet aangesproken, wat ervoor zorgt dat je energie bespaart.
Spoel je toilet onder een verhoogde waterdruk
Vroeger gebruikte een toilet al snel tien liter water per spoelbeurt, en soms zelfs nog meer. Moderne technieken maken het mogelijk om met minder water hetzelfde effect te bereiken. De werking is eenvoudig: door water met meer kracht te laten stromen, zal sneller hetzelfde effect bereikt worden. Resultaat? Er is minder water nodig om je toilet door te spoelen.
Op zoek naar een nieuwe badkamer?
Droom je al lang van een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook vriendelijk voor je bankrekening? Neem dan vandaag nog contact met ons op of bezoek onze toonzaal in Gent. We vertellen je alles over je mogelijkheden om water en energie te besparen, zonder dat je hoeft in te boeten op kwaliteit.