Rolstoeltoegankelijke badkamer renovatie met douche en toilet

Comfort en opbergruimte; deze punten waren belangrijk in in deze kleine badkamer. Een betegeld zitje maakt de inloopdouche af.
Totaalprijs: € 27.500

In de oude badkamer was er een compacte douchecabine die het voor de klant zeer moeilijk maakte om zich te wassen. De mobiliteit van de klant is beperkt en een klein trapje is dan een zware hindernis.

De badkamer voelde ook klein en was niet praktisch. Door een ruime inloopdouche met lichte kleuren te integreren, voelt de badkamer dubbel zo groot aan en zijn de trapjes verleden tijd. 

De hall voor de badkamer werd mee afgewerkt zodat alles op 1 niveau kon geplaatst worden. 

Maak een afspraak voor een opmeting bij jou thuis

Laat je inspireren door onze realisaties

Zwart als contrast

De lichte tegels vormen een mooi contrast met de zwarte accenten en zorgen voor een moderne look. 

De kranen zorgden voor inspiratie bij de klant en hij maakte zelf bijpassende accessoires op maat met de 3D-printer. Een mooie symbiose in deze badkamer!

Doucheglas zonder doorkijk

Er werd hier gekozen voor ‘gekorreld’ glas; dit zorgt voor meer privacy in de douche, maar anderzijds is dit ook zeer makkelijk in onderhoud. De binnenkant blijft glad en makkelijk te poetsen.

In combinatie met het zwart geeft dit een moderne, industriële look.

Het draaibaar paneel zorgt voor meer spatwand bij gebruik van de douche en een extra grote doorgang bij het betreden van de douche.

 

Extra veel opbergruimte

Zelfs in een kleine badkamer kan je veel opbergruimte creëren; de dubbele kolomkast kan dienen voor al je handdoeken, maar kan ook voorzien worden met haakjes of een kledingroede voor kledij of pyjama’s die soms ook een plaatsje vragen in de badkamer. 

Boven het hangtoilet werd de diepte van het inbouwsysteem ook gebruikt als opbergruimte. We maakten een kastje op maat; tot het plafond. Heel handig voor die extra toiletrollen, poetsproducten en heel voorraad shampoo voor de rest van het jaar. 

Een bankje in de douche

Hier werd er gekozen voor een bankje in de hoek; zodat er meer ruimte blijft in de douche zelf.

Het bankje geeft steun voor personen met verminderde mobiliteit, maar is ook handig om je shampoo en zeer op te plaatsen.

Het is ook makkelijk om je even op te zetten om de voeten te wassen of de benen te scheren; geen halsbrekende acrobatie meer in de douche nodig. 

Het het douche bankje werd mee betegeld in dezelfde wandtegel; zo blijft het ook makkelijk in onderhoud.

 

Douche mét toilet

Een toilet met douche-functie werd in het verleden bijna altijd gezien als een luxe-element in de badkamer. Dit is al lang niet meer het geval. Douchetoiletten worden geplaatst om jezelf extra hygiënisch te kunnen reinigen; dus vaak ook omwille van een medisch motief. Ze worden om die reden ook vaak in ziekenhuizen geplaatst. Reinigen met water werkt verzachtend en helend. 

Ze bestaan in verschillende prijscategorieën; van een toilet met enkel een koud-waterfunctie, tot modellen met temperatuurregeling, een verwarmde bril en een geïntegreerd nachtlampje.

Droom jij ook van een badkamer renovatie, helemaal op maat van jouw wensen? Maak je afspraak voor een gratis en vrijblijvende opmeting en offerte. 

Bekijk onze andere realisaties