3 min leestijd

Steek je spaarcenten in een nieuwe badkamer

Je hoort het en leest het overal: geld op een spaarboekje brengt niets meer op. Integendeel, door de hoge inflatie verlies je zelfs aan koopkracht. Investeren in vastgoed is een veel betere keuze. Een ruimte die de waarde van een huis, appartement of studio serieus opkrikt, is een kwalitatieve badkamer. Hoe je dat het best aanpakt, lees je in deze blogpost.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 1 mei 2022

 

Je woning renoveren of verbouwen heeft twee voordelen. Enerzijds heb je zelf plezier van je vernieuwde huis of appartement. Anderzijds verhoog je door deze investering ook de waarde van je woning en verdien je op die manier de prijs van de renovatie van je badkamer terug. Win-win!

Wat draagt het meest bij tot de waarde van een woning?

Er zijn heel wat upgrades of verfraaiingswerken mogelijk bij een oude of verouderde woning. Hieronder sommen we er enkele op die een instant effect hebben op de waarde van je woonst. Je hoeft niet meteen op het punt te staan je woning te verkopen of verhuren, want deze investeringen maken ook jouw verblijf een pak aangenamer.

 • Een verzorgde gevel

  Een eerste indruk is belangrijk, dus je voorgevel is bepalend voor het gevoel waarmee potentiële kopers je woning binnenwandelen. Een onverzorgde, afgebladderde of beschadigde gevel is een serieuze afknapper. Als je de gevel onder handen neemt, dan is het interessant om na te gaan of je de gevel ook kunt isoleren. Hierbij kun je zelfs aanspraak maken op een renovatiepremie.

 • Fris de badkamer op en/of installeer een tweede badkamer
  De badkamer is dé ruimte in huis waar je elke dag begint en ‘s avonds tot rust komt. Als een huizenjager geen comfortabel gevoel krijgt bij het zien van jouw badkamer, dan mag je de verkoop op je buik schrijven. Woningen met een tweede badkamer of een douchekamer zijn erg in trek. Deze tweede badkamer hoeft niet uitgerust te zijn zoals de hoofdbadkamer.

   → Meer weten over het prijskaartje van een nieuwe badkamer? Ontdek het hier >

 • Benadruk het potentieel van ongebruikte ruimtes en richt ze in
  De zolder is dikwijls een erg ruime plek die vooral als opslagplaats gebruikt wordt. Isoleer deze ruimte en richt ze in als een extra slaapkamer, bureauruimte of plek om te ontspannen. Hetzelfde geldt voor de kelder, al denk je hier qua invulling best vooral aan extra speelruimte of een wellnesskamer.
 • Heb aandacht voor de energiezuinigheid
  In een goed geïsoleerde woning loopt de energiefactuur niet hoog op en met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd wordt dit aspect alsmaar crucialer. Gezien de veranderende wetgeving zal hier in de toekomst ook steeds meer aandacht aan besteed worden. Als jij de isolatie onder handen neemt, zonnepanelen installeert, een nieuwe verwarmingsketel koopt of energiebesparende beglazing plaatst, dan hoeven kopers zich daar alvast geen zorgen meer over te maken. Bovendien voel jij ook meteen het voordeel in je portemonnee.
Voorbeeld badkamer

Hoe maximaliseer je de investering in je badkamer?

Nu spitsen we ons toe op één belangrijke ruimte in je woning: de badkamer. Hoe moet je de badkamerrenovatie aanpakken om op korte of lange termijn je investering terug te verdienen?

 • Kijk uit met modetrends, maak tijdloze keuzes
  Probeer modegevoelige keuzes te vermijden. Wat vandaag hip is, maakt mogelijk binnen tien jaar een compleet verouderde indruk. In dat geval heb je een slechte investering aangegaan. Win advies in bij experts. Zij kunnen je helpen een tijdloos ontwerp te kiezen.
 • Vermijd te luxueuze snufjes
  Net zoals felle kleuren of originele meubels bepaalde kopers kunnen afschrikken, hebben ook luxueuze opties zoals jacuzzi en sauna datzelfde effect. Vaak zijn dit snufjes die extra onderhoud vragen en niet aantrekkelijk zijn voor elke koper.
 • Denk vooruit en besef dat we allemaal ouder worden
  Misschien ben je vandaag als prille vijftiger nog een kwieke verschijning. Of je binnen vijftien jaar met dezelfde souplesse over de verraderlijke bad- of doucherand stapt, is helaas niet zeker. Hou daar rekening mee. Op deze leeftijd kiezen voor een inloopdouche zonder vlakke vloer is dan ook een gemiste kans. Maak doordachte keuzes en vermijd dat je binnen enkele jaren opnieuw een reeks aanpassingen moet laten doen.
 • Kleine ingrepen maken ook al een wereld van verschil
  Ben je van plan om snel je woning te verkopen, dan kan een budgetvriendelijke opfrissing van je badkamer wonderen doen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe douche, nieuw kraanwerk of een nieuw badkamermeubel.
 • Druk het prijskaartje van de renovatie met premies
  Als je kiest voor energie- en waterbesparende upgrades van de badkamer, kan je recht hebben op een premie. Ontdek een handig overzicht van alle premies.

Wil je graag je badkamer onder handen nemen én hierbij slim investeren voor een rendement op lange termijn? Kom dan zeker eens langs in onze toonzaal in Gent. Onze badkamerexperten helpen je graag bij deze beslissing.

Goed om te weten:  ook in onzekere tijden is bij Dagmar Buysse de prijs van je offerte gelijk aan de prijs op je factuur. Gegarandeerd!