3 min leestijd

Maak van je badkamer een romantisch liefdesnest

Verras je geliefde op Valentijn (of op eender welke dag) met een romantische badkamer. Ontdek onze tips voor een heerlijk ontspannende avond met zijn tweetjes. Een feest voor alle zintuigen!

Geschreven door Dagmar Buysse. – 13 december 2021

 
Valentine

Een goede voorbereiding is het halve werk

Laten we beginnen met het minst romantische stuk van dit artikel. Maak op voorhand tijd vrij voor een grondige poetsbeurt van je badkamer. Genieten in een propere badkamer is zoveel aangenamer, toch? Berg rondslingerende spulletjes op en laat enkel die dingen staan waar jij en je partner van houden, zoals mooie accessoires, planten en verse bloemen. Zorg voor luxueuze verzorgingsproducten of giet zeep en shampoo over in mooie, glazen potjes. Dat staat heel chic.

Mevrouw die een bad reinigt

Feest voor de zintuigen

Probeer alle zintuigen aan te spreken in de badkamer. Creëer zacht licht, dat is heel prettig. Draai de dimknop naar beneden en steek theelichtjes aan. Hoe meer, hoe beter! Geurkaarsen met de favoriete geur van je partner zijn natuurlijk altijd een topper. Laat het bad vollopen met een heerlijke luxe badschuim of badolie voor volop badderplezier en de verzorging van je huid. Een badplank is een slimme investering, want zo zijn lekkere hapjes en een glaasje bubbels steeds binnen handbereik. Heb je een ingebouwd en vochtbestendig speakersysteem in de badkamer? Maak een playlist aan met nummers die écht van jullie zijn. De finishing touch? Rozenblaadjes in het bad natuurlijk.

Valentijn foto
Valentijn in het bad

Hou het gezellig én warm

Denk ook aan het moment als je uit het bad stapt. Vermijd dat jullie staan te rillen van de kou, want dan zal de sfeer snel weg zijn. Heb je een handdoekradiator binnen handbereik van je bad? Perfect, zo heb je heerlijk warme handdoeken of een badjas binnen handbereik. Plaats een badkamermat naast je bad, zodat je natte voeten kunnen drogen aan het zachte materiaal als je uit bad stapt. Zet ook warme pantoffels klaar, tenzij je vloerverwarming het werk voor je doet natuurlijk. 

Valentijn knusse badkamer

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad op pootjes, is dat niet het toppunt van romantiek? Je ziet jezelf er meteen urenlang in genieten, het nodigt uit tot een lekker gesprek met je partner en het ziet er dan ook nog eens heel luxueus en Instagramwaardig uit. Niet elke badkamer is voldoende ruim voor een vrijstaand bad, maar als het kan: waarom niet? 

Vrijstaand bad

Tijd voor een renovatie? 

Je hoeft niet je hele badkamer te vernieuwen om de ruimte om te toveren tot een romantische plek. Maar het kan natuurlijk wel. Vloerverwarming, een ingebouwd speakersysteem, een sierlijke spiegel met LED-verlichting, handdoekradiatoren, een vrijstaand bad… het zijn allemaal keuzes die je kan maken als je beslist je badkamer te renoveren. 

Wedden dat je dankzij deze tips zal scoren bij je partner?