4 min leestijd

Badkamer renovatie in een appartement: hoe pak je dat aan?

Woon je in een appartement en is je badkamer aan vernieuwing toe? Bij een badkamerrenovatie in een appartement komt heel wat kijken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en waar je allemaal rekening mee moet houden? Lees dit artikel en je bent helemaal mee.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 21 januari 2022

De afgelopen periode zijn heel wat huiseigenaars aan het klussen geslagen of hebben ze beroep gedaan op een firma om een totaalrenovatie uit te voeren. Woon je op een appartement, of verhuur je een of meerdere appartementen? Die kan je natuurlijk ook renoveren. Dat heeft tal van voordelen. Je geniet van het verhoogde wooncomfort én de waarde van je appartement stijgt.

Wat is er toegelaten?

Mag je zomaar je badkamer renoveren als je in een appartementsgebouw woont? Tip: overleg eerst met de vereniging van eigenaren. Zeker als je van plan bent om je badkamer te verplaatsen naar een andere ruimte in je appartement. Want dan moet je rekening houden met leidingen en afvoer. Vraag zeker ook het advies van een badkamerspecialist met ervaring in het renoveren van badkamers in appartementen. Zij kunnen goed inschatten of je wensen technisch mogelijk zijn. We adviseren je om in zee te gaan met een gerespecteerde en ervaren firma. Dat wekt vertrouwen op, ook bij bijvoorbeeld een syndicus, mede-eigenaars en buren.

Appartementsgebouw02

Uitdagingen van een renovatie in een appartementsgebouw

Als bewoner van een appartementsgebouw weet je natuurlijk dat werken (laten) uitvoeren logistiek lastig kan zijn. Een aannemer kan vaak niet zomaar voor de deur parkeren met zijn bestelwagen, materialen moeten op de juiste verdieping geraken, er moet een parkeertoelating geregeld worden, alle leveringen moeten idealiter op hetzelfde moment toekomen, het puin van de afbraak moet afgevoerd worden… Bovendien wil je de hinder voor je buren uiteraard zoveel mogelijk beperken. Het vergt heel wat tijd en energie om dit te regelen. Hierdoor zal niet elke aannemer happig zijn om de werken uit te voeren. Maar er is goed nieuws, want Dagmar Buysse regelt dit wel met plezier voor jou.

Testimonial Marilyn

Oplossingen voor een kleine badkamer

Voor we verder ingaan op onze werkwijze, willen we het nog hebben over het formaat van je badkamer. Is die aan de kleine kant? Dan is het een goed idee om een badkamerspecialist te laten kijken naar de mogelijkheden. Kies voor een bedrijf met jarenlange ervaring, zij kunnen je slimme en plaatsbesparende oplossingen voorstellen waarvan je zeker mag zijn dat ze werken. Zo kan je je bad bijvoorbeeld vervangen door een inloopdouche, waardoor de ruimte plots groter lijkt. Ook een zwevend badkamermeubel versterkt de oppervlakte van de ruimte en oogt veel minder zwaar. Zo heb je meteen extra ruimte voor bijvoorbeeld een wasmand. Een spiegelkast zorgt dan weer voor een groter dieptegevoel.

Ontdek meer tips om het maximale te halen uit een kleine badkamer!

Onze zorgeloze werkwijze

Als je je badkamer laat renoveren door Dagmar Buysse, dan weet je dat je in zee gaat met een zeer ervaren firma die de nodige mankracht in huis heeft om een badkamerrenovatie in een appartementsgebouw in goede banen te leiden. We stellen een projectleider aan die, samen met ons team op kantoor, alle toelatingen en vergunningen aanvraagt (die kunnen verschillen van gemeente tot gemeente!) en die alle administratieve zaken voor jou regelt. Het resultaat mag er zijn: een gedetailleerde planning van de werken. Zo weet je perfect wanneer welke aannemer komt werken, wanneer er een lift komt om het puin af te voeren en materialen naar je verdieping te brengen en ook wanneer je werken zullen eindigen. Ook tijdens de werken stuurt de projectleider jou regelmatig updates. Zo wordt alles voor jou geregeld én ben je perfect op de hoogte. Zonder dat je zelf ook maar één telefoontje hebt moeten doen!

Persoonlijke aanpak

En de buren?

Wij weten hoe belangrijk het is om tijdens een renovatie goed te communiceren met je buren. Daarom bezorgen we hen op voorhand een planning van de werken, zodat ze weten waar ze zich aan kunnen verwachten. Want een verwittigd man is er twee waard. We bezorgen hen ook de gegevens van de projectleider. Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen ze de projectleider rechtstreeks contacteren. Bovendien staan onze professionele vakmensen erom bekend dat ze erg proper werken. Uiteraard brengt een renovatie altijd stof en vuil met zich mee, maar ze doen er alles aan om die hinder te beperken, zowel voor jou als voor je buren. En voor we de badkamer definitief opleveren sturen we nog een schoonmaakploeg langs. Zo kan jij meteen beginnen genieten van je nieuwe badkamer!

Conclusie

Overweeg je een badkamerrenovatie in je appartement? Zeker doen. Je comfort én de waarde van je appartement zal alleen maar stijgen. Heb je geen zin in veel geregel of gedoe? Ga dan zeker eens langs bij Dagmar Buysse en luister naar onze aanpak. Van propere werken tot een projectleider die alles nauwgezet opvolgt: zo geniet je van een zorgeloze badkamerrenovatie.