3 min leestijd

Badkamertrends voor 2022: laat je inspireren!

Plannen om in 2022 je badkamer te renoveren? Met dit artikel ben je helemaal mee met de laatste badkamertrends.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 13 december 2021

 
gunmetal PVD kraan

Nieuw: gunmetal PVD

Dé trend voor 2022? Dat is volgens ons PVD (Physical Vapor Deposition), een nieuwe technologie waarmee metalen voorwerpen zoals kranen voorzien worden van een prachtige en flinterdunne toplaag die bestand is tegen kalkafzetting, slijtage en krassen. Als kleur voor deze laag kan je bijvoorbeeld kiezen voor gunmetal, een prachtige trendkleur die perfect bij de meeste badkamerstijlen en kleurenschema’s past en er heel bijzonder uitziet. Nog een voordeel: met gunmetal heb je geen last van vingerafdrukken en ook zeepresten zijn een pak minder zichtbaar dan op andere materialen. 

Tip: combineer een gunmetal kraan met een mat witte of porseleinen lavabo!

Koop lokaal: ga voor een Belgische badkamer

Gezellig samen eten aan de keukentafel, met een lekker drankje ontspannen in de tuin en extra lang genieten van een heerlijk bad of regendouche. Meer dan ooit genieten we van een warm thuisgevoel. En daar kan een nieuwe badkamer alleen maar toe bijdragen. Als je je badkamer wilt renoveren dan loont het om met een Belgisch bedrijf in zee te gaan. Zo steun en stimuleer je de lokale economie. Wij hechten veel waarde aan lokaal en duurzaam ondernemen. 

Tip: wij werken samen met deze Belgische leveranciers van materialen.

douchekop

Energie besparen

Je hoort het overal: de energieprijzen swingen de pan uit. Met zijn allen denken we na over hoe we onze factuur binnen de perken kunnen houden. Eén manier om op (warm) water te besparen is het installeren van een spaardouchekop en het op een juiste manier afstellen van je verwarmingsketel. 

Benieuwd naar meer tips om energie te besparen? Ontdek ze in dit artikel. 

Varens in je badkamer

Planten in de badkamer

Check het maar op Pinterest en Instagram: planten maken je badkamer hip en gezellig. Kijk je er tegenop om planten te verzorgen? Eigenlijk heb je maar twee dingen nodig: daglicht en water. Planten houden de ruimte fris en fleurig en door de hoge vochtigheidsgraad zorgen ze ook voor een heerlijke geur in je badkamer. En doordat ze zuurstof produceren, dragen ze ook bij aan een gezond binnenklimaat. Kies je voor een varen, aloë vera of een sanseveria? Ontdek de mogelijkheden in dit artikel. 

Tip: hang eens een paar eucalyptustakken in je douche. Het ziet er leuk uit, ze geven je badkamer een aangename geur en daarbovenop is het ook nog eens gezond. Eucalyptus kan helpen om klachten en ongemakken als een verkoudheid of verstopte neus te verlichten.

Go retro met metrotegels

Metrotegels zijn terug van weggeweest. In de jaren negentig waren deze fraaie rechthoekige tegels al een echte trend en vandaag zijn ze helemaal terug. Hou jij ook van deze look geïnspireerd op Amerikaanse metrostations? Metrotegels passen prima in een badkamer met een vintage look en ze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten.

Kijk binnen in de badkamer van Marilyn en bewonder haar metrotegels: