2 min leestijd

Een goedkope badkamer: zo haal je het maximum uit je budget

Je denkt misschien dat je voor een nieuwe badkamer altijd diep in de buidel zal moet tasten, maar dat klopt niet. Gelukkig is het ook mogelijk om een kwaliteitsvolle badkamer te plaatsen die ook betaalbaar is. Hoe je die budgetvriendelijke make-over moet aanpakken en hoe Dagmar Buysse hierbij kan helpen, lees je in deze blogpost.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 9 juli 2019

Hoe kan je jouw nieuwe badkamer budgetvriendelijk inrichten? 

Een klein budget, maar toch veel sfeer? Het is mogelijk. Hieronder volgt een lijstje van willekeurige suggesties die elk apart of gecombineerd een leuk resultaat geven. Het gaat om tijdelijke opfrissingen of tips om een renovatie meer dan betaalbaar te houden. 

  • Een likje verf op de muren kan wonderen doen. Na verloop van tijd kan een wit geschilderde muur er niet langer fris uitzien. Het resultaat van een dagje schilderen zal je verbazen. Let wel op met felle kleuren, ze zijn vaak trendgevoelig.
  • Net zoals verf de tand des tijds niet doorstaat, kunnen ook de voegen tussen wand- en vloertegels na verloop van tijd een grauwe indruk geven. Er zijn tal van manieren – te koop in de winkel of zelf te maken – om deze voegen opnieuw proper te maken. Is de siliconenkit in je douche echt vuil? Verwijder hem dan en breng nieuwe kit aan.
  • Enkele leuke plantjes, nieuwe handdoeken, toffe rieten mandjes, een kleurrijke zeepdispenser, sfeervolle kaarsen, een nieuwe wc-bril,… De mogelijkheden om je badkamer budgetvriendelijk te decoreren zijn eindeloos. Laat je inspireren op Pinterest.
  • Voor elk afwerkingsmateriaal of badkamermeubel dat niet in je budget past, is er beslist een goedkoper en even kwaliteitsvol alternatief te vinden. Soms vraag het wat meer tijd om de prijzen te vergelijken, maar laat je hierin zeker bijstaan door experten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een betaalbare vloer voor je badkamer? Keramische tegels hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
  • Zelf renoveren is ook een optie om de kosten te drukken. De kans is wel groot dat je er  een poos zoet mee bent en dat de uitvoering op technisch vlak niet helemaal in orde is. Er zijn heel wat YouTube-filmpjes en instructievideo’s om je te tonen hoe je alles moet aanpakken, maar dat is geen garantie op succes. Je moet wel wat afweten van elektriciteit en loodgieterij om niet de mist in te gaan.
  • Een andere manier om het prijskaartje te drukken, is het aanvragen van een premie. De badkamer is namelijk een plek waar heel wat energie- en waterbesparende maatregelen kunnen genomen worden, ingrepen waarvoor je een premie kunt ontvangen. Benieuwd welke premies je kan aanvragen?

Pimp your Bathroom: de goedkope oplossing van Dagmar Buysse

Bij een goedkope badkamer hoef je niet in te boeten aan luxe, integendeel. Als je het slim aanpakt kan je voor een betaalbare prijs een mooi resultaat met een nieuwe look en feel toveren. Of beter gezegd, de badkamerexperten van Dagmar Buysse weten als geen ander hoe ze met enkele handige ingrepen een budgetvriendelijke topbadkamer kunnen creëren. Maak kennis met onze ‘Pimp your Bathroom’-formule.

Bij ‘Pimp your Bathroom’ spreken we niet van een renovatie, maar van een vernieuwing. Het team van vakmensen levert dezelfde service als bij een grondige badkamerrenovatie, maar de impact blijft beperkt. Zowel op het vlak van breekwerk als op het vlak van budget. Een project volgens deze aanpak is al mogelijk vanaf 8.000 euro.

  • De leidingen blijven behouden. Dit is perfect mogelijk wanneer alles nog in goede staat is en je de indeling van je huidige badkamer ok vindt. 
  • De nieuwe vloer wordt bovenop de huidige aangebracht. 
  • Het oude bad wordt vervangen door een eigentijdse, naadloze inloopdouche met glazen scherm. 
  • Een nieuw lavabomeubel, een hangtoilet en een handdoekradiator krijgen ook een plek.

Zo kan je al heel snel genieten van een verkwikkende douche in je vernieuwde badkamer.

Indien er grotere renovatiewerken nodig zijn, en er heel wat meer moet afgebroken worden, kan het interessant zijn om de badkamer in stappen te renoveren. Zo is je droombadkamer met de duurdere materialen stapsgewijs binnen handbereik.