3 min leestijd

Hoe wellness in de badkamer steeds belangrijker is geworden

De voordelen van een infraroodcabine zijn enorm. Er wordt veel over geschreven, en de onderzoeken over de heilzame werking van infrarood zijn heel positief.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 4 juni 2014

Vandaag is de badkamer veel meer dan een plek om je te wassen. Het draait ook om beleving, wat zich laat samenvatten in één woord: wellness. Of hoe genieten bovenaan de agenda kwam te staan.

read_moreLees ook ons uitgebreider artikel over de verschillende mogelijkheden van wellness in je badkamer

In tegenstelling tot de badkamer had de keuken altijd al een belangrijke functie in huis. Het was meer dan de plek waar gekookt werd. Er werd ook gegeten, gepraat en geleefd. De ruimte oversteeg een louter praktisch nut. Gezelligheid was er troef. Dat was in de badkamer niet het geval. Die ruimte hoefde niet bijzonder of gezellig te zijn. Je kwam er enkel om je te wassen. Vijftig jaar geleden gebeurde dat nog dagelijks in de gauwte aan de lavabo. Eenmaal per week ging je bad. Later kwam er een douche voor in de plaats, al bleef het badkamerbezoek nog steeds functioneel.

 

Maar in de jaren die volgden werd onze maatschappij steeds meer prestatiegericht. De druk nam almaar toe, en daarmee ook de stress. Het antwoord hierop pleitte voor meer ontspanningsmomenten. Relaxatie en rust werden belangrijk en noodzakelijk. De manieren waarop dat diende te gebeuren zijn vandaag even verscheiden als talrijk. Wellness is er slechts een van.

Aanvankelijk bezochten we kuuroorden waar we in sauna’s en stoombaden tot rust konden komen. Maar het is eigen aan de Vlaming om die beleving (ook) in zijn eigen huis te willen. Immers, niet iedereen voelt zich comfortabel om in zwemkledij of naakt tot rust te komen in het bijzijn van anderen. En dus gingen fabrikanten oplossingen bedenken om die ervaring in de beslotenheid van de eigen badkamer te evenaren.

Zo gebeurde het dat jacuzzi’s, sauna’s, infraroodcabines en stoombaden deel gingen uitmaken van de infrastructuur van talloze badkamers. Wie vandaag aan het einde van een slopende werkdag de nood voelt om alle stress van zich af te laten glijden, hoeft niet langer op zoek naar een kuuroord. Kortom, wellness onder je eigen dak is geen onbereikbare of onbetaalbare droom.

Wil je meer weten over de verschillende wellnessmogelijkheden? Aarzel dan niet om een bezoekje te brengen aan onze toonzaal. Onze specialisten helpen jou graag verder.

In onze toonzalen in Gent vertellen onze specialisten je er graag alles over. Kom zeker langs!

 


Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Bekijk onze realisaties

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten.


Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie

Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten.

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie