3 min leestijd

Ook een budgetvriendelijke badkamer kan kwalitatief zijn

Kiezen voor een nieuwe badkamer betekent dat een aantal kosten onvermijdelijk zijn. Een badkamer zonder bad of toilet is geen optie. En toch kan je wat het totale kostenplaatje betreft nog steeds moeiteloos alle kanten uit.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 8 maart 2017

Degelijke materialen hoeven niet duur te zijn

Wie een nieuwe wagen koopt, kan kiezen voor een Volkswagen Golf. Maar strikt genomen behoort ook een Ferrari tot de mogelijkheden. Die eerste is natuurlijk veel goedkoper. Betekent dit dat een Golf – vergeleken met een Ferrari – een slechte auto is? Absoluut niet. Die redenering kan je ook doortrekken voor badkamermeubelen en –materialen. Je kan kiezen voor tegels, verlichting, kranen enz die de kwaliteit van een Volkswagen hebben. Of je kan kiezen voor het equivalent van de Ferrari.

Hulp in de toonzaal

Hebben dure materialen een meerwaarde? 

Heb je een ruim budget en hou je van design? Dan heeft een bijzondere designkraan in je badkamer voor jou een meerwaarde. Investeer je in een appartement of huis als opbrengsteigendom, dan wordt het meteen een heel ander verhaal. Het is immers de bedoeling om deze woonst te verhuren. Of de badkamer dan uitgerust is met een kraan van Axor – de designlijn van Hansgrohe, waarbij een kraan algauw 1400 euro kost – of een standaardtype van 110 euro, maakt geen verschil voor de huurprijs die je kan krijgen.

Dames in de badkamer

Zelf de handen uit de mouwen steken, betekent geld besparen

Niet iedereen heeft de skills van een loodgieter. Hooguit heb je ietwat handigheid in de vingers. Wat je dan kan doen, is een fors bedrag besparen door eigenhandig de oude badkamer eruit te halen. Tenslotte, iedereen kan een badkamer uitbreken. Je bespaart algauw 1000 à 2000 euro op het totale kostenplaatje. Dat is meteen een fors bedrag. Om de kosten nog meer te drukken kan je ook zelf het schilderwerk doen.

Kind dat speelt in bad

Wees transparant over jouw budget

Heb je een budget van 5000 euro en wens je voor dat bedrag jouw badkamer een make-over te geven? Dat is mogelijk. Alleen is het in dat geval nuttig als onze consultants dat van meet af aan weten. Zo kunnen zij gerichte voorstellen en aanbevelingen doen die budgetvriendelijk zijn.

Kortom, aarzel niet om onze consultants aan te klampen en open kaart te spelen over je mogelijkheden en wensen. Zo kunnen zij jou op de meest gepaste manier helpen.


Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie

Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten.

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie