2 min leestijd

Kleurgebruik in de badkamer: do’s & dont’s

Met kleuren geef je uitstraling aan een ruimte – ook aan een badkamer. Wil dat zeggen dat het een goede keuze is om een muur felgeel te schilderen? Of zijn er alternatieven die minder ingrijpend zijn maar evenveel cachet geven?

Geschreven door Dagmar Buysse. – 4 juni 2014

Geef de voorkeur aan lichte kleuren

Als er één stelregel is voor het kleurgebruik in de badkamer, dan wel dat lichte kleuren de voorkeur genieten. Heel wat badkamers zijn krap bemeten of moeten het stellen zonder ramen – en dus zonder daglicht. Dan kan je maar beter een ruimtelijk gevoel creëren door te kiezen voor lichte tinten.

Zandkleur, zachtgrijs, betonkleur of natuursteenimitaties doorstaan de tand des tijds. Kijk maar naar de kleuren die de Romeinen destijds gebruikten in hun badhuizen. Wil je toch een donkere toets? Kies dan voor een donkere vloer of wand. Maar hou het plafond steeds in een lichte kleur.

Beter tijdloos dan trendy

Laat je niet het hoofd op hol brengen door kleuren die vandaag hip zijn. Wellicht is het de bedoeling dat jouw badkamer nog heel wat jaren meegaat. Stel jezelf de vraag of die trendy kleur die je voor de muren in gedachten had binnen enkele jaren nog even trendy zal ogen. Ons advies? Doe het niet. Hoe hip een bepaalde kleur ook mag zijn. Hou het stijlvol, rustig en sober. De kans dat je je dat zal beklagen, is quasi onbestaande.

Leg accenten met accessoires

Natuurlijk begrijpen wij best dat je graag met kleuren bepaalde accenten wil leggen in je badkamer. Het geeft uitstraling aan de ruimte en voorkomt dat ze al te saai oogt. Maar weet dat je daarvoor niet noodzakelijk verfpot en kwast moet bovenhalen. Accenten kan je ook leggen met bepaalde accessoires, denk maar aan gekleurde handdoeken of een in het oog springende badmat. Vind je die binnen enkele jaren niet meer mooi, dan koop je gewoon een stel nieuwe handdoeken. Of je kan er ook voor kiezen om meerdere sets handdoeken in huis te halen en af te wisselen.

Tip: gekleurde kranen geven een bijzondere touch

Wil je toch graag een item dat in het oog springt in de badkamer omwille van de kleur? Dan raden we jou aan te kiezen voor gekleurde kranen. Meestal wordt gekozen voor chroom, maar vandaag kan je ook kiezen voor goud of roosgoud. Messing, wit en matzwart behoren eveneens tot de mogelijkheden. Wedden dan deze kranen niet onopgemerkt blijven?


Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie

Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten.

 

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie