3 min leestijd

Waarop letten bij het renoveren van je badkamer?

Bij de renovatie van een badkamer komen vanzelfsprekend een heleboel praktische dilemma’s kijken. Toch is het belangrijk om bij de afwegingen die je maakt ook stil te staan bij het grotere plaatje.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 25 januari 2017

Inloopdouche

Wat is het effect op de waarde van je woning?

Het lijkt vanzelfsprekend dat een gerenoveerde badkamer een meerwaarde betekent voor een woning. Doorgaans is het dat ook, al zijn er uitzonderingen. Zo kan de felroze look die jijzelf zo eigentijds vond bij de verkoop van je woning een struikelblok betekenen voor anderen. Mogelijk zal het de prijs naar beneden halen.

Al kunnen ook schijnbaar minder radicale keuzes dezelfde gevolgen hebben. Heb je een losstaande woning met een ruime badkamer maar liet je bij de recente verbouwing een ligbad achterwege? Dan heeft dat mogelijk een effect op de verkoopbaarheid – en dus de prijs – van jouw woning.

Inloopdouche afgewerkt met tegels

Opstapjes en randen zijn gevaarlijk voor ouderen

Ben je geen twintig meer? Dan is het zinvol om stil te staan bij de gevaren die richels en opstapjes kunnen betekenen wanneer je een dagje ouder wordt. Een inloopdouche is dan een aanrader. Denk er ook aan om de cabine voldoende groot te maken, zodat je er indien nodig op een stoeltje kan in neerzitten.

Weetje: als je straks mogelijk iets minder goed te been bent, kan je nog steeds kiezen voor de Kinemagic. Jouw bad wordt dan eenvoudig en snel vervangen door een ruime douche, en dat zonder grote werkzaamheden. Deze douchecabine heeft een lage instap, een antisliplaag, ondersteuningsbeugels en een opklapbaar zitje.

Wat mooi is, is niet altijd makkelijk te onderhouden

Weinigen beleven plezier aan poetsen. Bij het maken van bepaalde keuzes in de inrichting van je badkamer is het belangrijk om daarmee rekening te houden. Een vloer in kurk kan best mooi zijn en warm aanvoelen. Helaas is het niet makkelijk te reinigen. Dan kies je beter voor parket- of natuursteenimitaties. Die zijn wel onderhoudsvriendelijk. Hetzelfde geldt voor een douche met douchebak. Het vuil kruipt in voegen en randen. Met een inloopdouche heb je dat probleem niet.

Wil je graag jouw badkamer een frisse en moderne uitstraling geven? Een egale glazen wand is een bijzondere blikvanger. Extra pluspunt: het is makkelijk proper te houden.

Afgewerkte badkamer

Kies voor duurzame materialen

Bouwmarkten en doe-het-zelfzaken staan er om bekend badkamermeubilair aan te bieden tegen bodemprijzen. Wanneer je budget beperkt is, klinkt dat aanlokkelijk. Helaas is er een keerzijde: ondermaatse kwaliteit en minderwaardige materialen zijn de regel. Van kasten in geperst hout tot scharnieren uit een vorig tijdperk. Je doet er zelden gouden zaakjes.

Het is verstandiger om te kiezen voor de bekende merken. Elke standaardkraan van Hansgrohe is een betere keuze dan een opmerkelijk ontwerp van een onbekende fabrikant. Omdat de bekende merken kwaliteit bieden, gaat het materiaal jarenlang mee. Daarom: kwaliteit primeert op de prijs.

In onze toonzaal in Gent vertellen onze specialisten je er graag alles over. Kom zeker langs!

 


Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten.

 

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie