2 min leestijd

Inloopdouche met verzonken glazen wand

Wanneer wij een badkamer ontwerpen, kijken onze designers in de eerste plaats naar het functionele en de onderhoudsvriendelijkheid. Hoe minder hoekjes en kantjes, hoe beter wat dat betreft.
8 juli 2014
 

Wanneer wij een badkamer ontwerpen, kijken onze designers in de eerste plaats naar het functionele en de onderhoudsvriendelijkheid.
Hoe minder hoekjes en kantjes, hoe beter wat dat betreft.

Om het water binnen de zone van de inloopdouche te houden, werken we meestal met een glazen douchescherm.

Door de glazen wand komt het licht mooi binnen in de douche.
Bij een klassiek douchescherm wordt er bovenop de betegeling een profiel geplaatst. In dit profiel komt het glas te zitten.
Zo zit het glas stevig vast en kan het douchescherm waterdicht afgewerkt worden tegen de betegeling.

Voor klanten die het net iets strakker willen, hebben we een glazen douchewand die in een verzonken profiel wordt geplaatst.
Hierdoor is het profiel zo goed als onzichtbaar, zodat het lijkt alsof het glas naakt tegen de betegeling (of andere afwerking) staat.

Het nieuwe profiel Schlüter®-DECO-SG uit geanodiseerd aluminium is door zijn schaduwvoeg van 12 mm ideaal geschikt voor de montage van glaselementen van barrièrevrije douches in vloer en wand. Op deze manier kan de doucheruimte met een glazen douchewand van 10 mm breedte op elegante wijze worden ingewerkt in de bouwstructuur.

nieuws 14 07 08

In onze toonzalen in Gent vertellen onze specialisten je er graag alles over. Kom zeker langs!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

badkamerrenovatie van a tot z