Terug
2 min leestijd

Van bad naar inloopdouche in 1 dag: zo eenvoudig kan het zijn

Een badkamer is de plek waar je elke dag tot rust komt. Wanneer je je plots niet meer comfortabel en eerder onveilig voelt in je badkamer, dan moet dit snel aangepakt worden. En dat kan, dankzij Kinemagic kunnen we je badkamer aanpassen in – bijna – één vingerknip. Het onpraktische bad gaat eruit en maakt plaats voor een gebruiksvriendelijke inloopdouche.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 30 april 2019

Je wil graag zo lang mogelijk in je huidige woning blijven, dat spreekt voor zich. De Kinemagic inloopdouches zullen je hierbij helpen. Dankzij de slimme oplossing ‘inloopdouche in 1 dag’ krijgt je badkamer een noodzakelijke update zonder zware verbouwingswerken.

Wat is Kinemagic?

Dit veilige, ruime en toegankelijke douchesysteem is de ideale oplossing om van je badkamer een echte ontspanningsruimte te maken. Kinemagic telt vier modellen, van Essentiel tot Serenite Plusvoor elk budget een passende mogelijkheid. Maar het principe is telkens hetzelfde, een inloopdouche die je makkelijk kunt betreden dankzij de lage instap van 3 centimeter. Het is bovendien de laagste instap die momenteel op de markt verkrijgbaar is. En er zijn nog heel wat extra troeven:

  • Het veiligheidsglas is voorzien van een anti-kalk beschermlaag en de montage verloopt zonder siliconen, dus er zijn geen loszittende voegen meer.
  • Daarnaast is een gladde douchebak verleden tijd met Kinemagic, dankzij de stroeve ondergrond of antislip behandeling.
  • De inloopdouches kunnen ook voorzien worden van comfortsteunen en een softclose zitje.

Het gebruiksgemak neemt enorm toe, maar je hoeft niet in te boeten aan luxe en comfort. Integendeel, want voor jouw nieuwe inloopdouche is luxe kraanwerk en een regendouche ook mogelijk. Tot slot ben je zeker van het prijskaartje, het is een all-in prijs. Dus geen nare verrassingen achteraf.

Voor wie is Kinemagic de ideale oplossing?

De inloopdouches van Kinemagic zijn – zoals we eerder al aanhaalden – geschikt voor oudere mensen, die willen tegemoetkomen aan de wens om langer in hun huidige woning te verblijven. Maar dit is niet de enige doelgroep die baat heeft bij de vele voordelen van dit douchesysteem.

Vraag een aanpassingspremie aan
Een woning aanpassen aan de noden van het ouder worden, is ook iets wat door overheden beloond wordt. We leven nu eenmaal langer en sommige woningen laten het – zonder aanpassingen – niet toe om er je leven lang te wonen. Zowel Vlaanderen als Wallonië kennen premies toe voor 65-plussers die onder meer hun badkamer aanpassen. 

Lees er in deze blog alles over.

Ben je niet mobiel genoeg om vlot en veilig in en uit een bad te stappen? De inloopdouches van Kinemagic zullen ook jouw leven aangenamer maken. Geniet binnenkort van een deugddoende douche in de meest risicoloze omstandigheden.

Heb je een gezin met (jonge) kinderen en wil je graag je badkamer kindvriendelijker maken? De stroeve douchebak is een pak veiliger voor je kroost, net zoals het laagje opstapje zelfs geen obstakel meer vormt voor een peuter.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Of je nu vandaag beschikt over een groot of klein bad, er bestaat voor elke beschikbare ruimte een Kinemagic-oplossing. Het douchesysteem kan geïnstalleerd worden in zowat elke badkamer. Wens je je badkamertegels te behouden? Dan kunnen we de hoogte van de douchewanden hieraan aanpassen.

Een Kinemagic kan in slechts één dag geïnstalleerd worden. Het aanwezige lig- of zitbad wordt verwijderd en de inloopdouche wordt in de vrijgekomen ruimte gemonteerd. Zonder ingrijpende breek- of verbouwingswerken.

Wil je graag wat meer informatie over het aanbod van Kinemagic? Of wens je te weten wat mogelijk is in jouw badkamer? Ons team van adviseurs staat voor je klaar. Maak nu een afspraak!