2 min leestijd

In 1 dag van bad naar inloopdouche: it’s Kinemagic

It’s magic! Wil je af van je oude, onpraktische bad? En het vervangen door een comfortabele en gebruiksvriendelijke inloopdouche? Dat kan op één dag. Ontdek hier hoe we dit voor je aanpakken.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 24 april 2023

Er zijn tal van redenen waarom je je bad zou willen vervangen door een inloopdouche. Als je zo lang mogelijk in je huidige woning wil blijven wonen, is een inloopdouche een goed idee voor wanneer je minder mobiel wordt. Ook voor een gezin met kinderen is dit een handige oplossing. De robuuste douchebak is een pak veiliger, net zoals het lage opstapje waar de kleinste peuter makkelijk over stapt. 

Hoe werkt het?

Wij werken met Kinemagic: een veilig, ruime en toegankelijk douchesysteem. Je kan kiezen uit vijf modellen, van Essentiel tot Serenite Plusvoor elk budget een passende mogelijkheid. Maar het principe is telkens hetzelfde, een inloopdouche die je makkelijk kunt betreden dankzij de lage instap van 3 centimeter. En er zijn nog heel wat extra troeven:

  • Het veiligheidsglas is voorzien van een anti-kalk beschermlaag en de montage verloopt zonder siliconen, dus er zijn geen loszittende voegen meer.
  • Daarnaast is een gladde douchebak verleden tijd met Kinemagic, dankzij de stroeve ondergrond of antislip behandeling.
  • De inloopdouches kunnen ook voorzien worden van comfortsteunen en een softclose zitje.

Het gebruiksgemak neemt enorm toe, maar je hoeft niet in te boeten aan luxe en comfort. Integendeel, want voor jouw nieuwe inloopdouche is luxe kraanwerk en een regendouche ook mogelijk. Tot slot ben je zeker van het prijskaartje, het is een all-in prijs. Dus geen nare verrassingen achteraf.

Voor wie is Kinemagic de ideale oplossing?

De inloopdouches van Kinemagic zijn – zoals we eerder al aanhaalden – geschikt voor oudere mensen, die willen tegemoetkomen aan de wens om langer in hun huidige woning te verblijven. Maar dit is niet de enige doelgroep die baat heeft bij de vele voordelen van dit douchesysteem.

Vraag een aanpassingspremie aan
Een woning aanpassen aan de noden van het ouder worden, is ook iets wat door overheden beloond wordt. We leven nu eenmaal langer en sommige woningen laten het – zonder aanpassingen – niet toe om er je leven lang te wonen. Zowel Vlaanderen als Wallonië kennen premies toe voor 65-plussers die onder meer hun badkamer aanpassen.

Lees er in deze blog alles over.

Ben je niet mobiel genoeg om vlot en veilig in en uit een bad te stappen? De inloopdouches van Kinemagic zullen ook jouw leven aangenamer maken. Geniet binnenkort van een deugddoende douche in de meest risicoloze omstandigheden.

Heb je een gezin met (jonge) kinderen en wil je graag je badkamer kindvriendelijker maken? De stroeve douchebak is een pak veiliger voor je kroost, net zoals het laagje opstapje zelfs geen obstakel meer vormt voor een peuter.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Of je nu vandaag beschikt over een groot of klein bad, er bestaat voor elke beschikbare ruimte een Kinemagic-oplossing. Het douchesysteem kan geïnstalleerd worden in zowat elke badkamer. Wens je je badkamertegels te behouden? Dan kunnen we de hoogte van de douchewanden hieraan aanpassen.

Een Kinemagic kan in slechts één dag geïnstalleerd worden. Het aanwezige lig- of zitbad wordt verwijderd en de inloopdouche wordt in de vrijgekomen ruimte gemonteerd. Zonder ingrijpende breek- of verbouwingswerken.

Wil je graag wat meer informatie over het aanbod van Kinemagic? Of wens je te weten wat mogelijk is in jouw badkamer? Kom langs in onze toonzaal in Gent of maak een afspraak met een van onze badkamerexperten bij je thuis.