5 min leestijd

Opfrissing van je badkamer: deze kleine aanpassingen zorgen voor een groot resultaat

Zin in een opfrissing van je badkamer zonder al te grote investeringen te doen? Wil je met weinig tijd en moeite toch een opvallende upgrade van je badkamer bereiken? Goed nieuws, want je kan aan je badkamer heel wat kleine en budgetvriendelijke aanpassingen doen die toch zorgen voor een wereld van verschil. Dat tonen we aan in deze blog.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 7 september 2023

 

Accessoires in je badkamer

Het verschil tussen een ‘gewone’ badkamer en een uit de boekjes? Mooie accessoires. Het toevoegen van accessoires is waarschijnlijk de gemakkelijkste ingreep om je badkamer op te frissen en te transformeren tot een mooie en sfeervolle ruimte. Kapstokken, haken, handdoekhouders, zeepdispensers, vergrootspiegels, afvalemmers, zeepschalen, bekers, oplossingen om je doucheproducten op te bergen… De lijst van mogelijkheden en kleuren is eindeloos. Combineer je accessoires met bijvoorbeeld een nieuwe set handdoeken en washandjes in leuke kleuren, en je badkamer zal er al helemaal anders uitzien.

 

DSC0614

Nieuwe kleuren

Wat voor andere kamers in je woning geldt, geldt ook voor de badkamer. Nieuwe kleuren aan je muur doen wonderen. Lichte kleuren genieten de voorkeur in een badkamer, omdat ze een ruimtelijk gevoel creëren. Zandkleur, zachtgrijs, betonkleur of natuursteenimitaties komen tijdloos over, kijk maar naar de kleuren die de Romeinen gebruikten voor hun badhuizen. Wil je een donkere toets toevoegen? Kies voor een donkere vloer of wand. Blauw zorgt voor een kalmerende en verfrissende sfeer. Heb je graag meer pit? Turquoise of appelblauwzeegroen zijn verrassende opties. Of verf een accentmuur in oranje, fel roze of zonnig geel. Dat zal je helpen om ‘s ochtends energiek wakker te worden. Laat je kleurkeuze ook afhangen van je badkamermeubels. Licht gekleurde meubels en sanitair vragen om een warme kleur aan je muren. Meubels in warm materiaal zoals hout combineer je dan weer beter met een neutrale kleur, zoals de geslaagde combinatie tussen betonlook en hout.

Betonlook: stoer en tijdloos

betonlook

Bankje in de douche

Heb je al eens over nagedacht om een bankje in je douche te te plaatsen? Dat is comfortabeler dan je op het eerste zicht zou denken. Je benen scheren, je voeten schrobben, je kinderen wassen… het is allemaal handiger met een bankje. En het is ook een veilige oplossing voor als je (tijdelijk) wat minder mobiel bent of je het lastig vindt om je evenwicht te houden. Zelfs een eenvoudig tabouretje maakt al een groot verschil, elke dag opnieuw.

Van een klapzitje tot een betegelde versie met opbergruimte: ontdek alle mogelijkheden van een bankje in je douche

bankje

Ga voor groen

Breng de natuur naar je badkamer. Planten maken je badkamer niet alleen stuk gezelliger, ze dragen ook bij aan een gezond binnenklimaat. De meeste planten houden zelfs van de hoge luchtvochtigheid van je badkamer. Er is één belangrijke voorwaarde voor hun overlevingskansen: er moet daglicht zijn in je badkamer. Ben je benieuwd welke soorten het goed zullen doen in je badkamer? En wil je weten hoe je ze moet onderhouden?

Planten in je badkamer: dat is makkelijker dan je denkt

Plants in je bathroom

Douchette: hygiëne op het toilet

Ook aan je toilet kan je een kleine aanpassing doen met een ingrijpend resultaat. Ken je een douchette? Dat is een samentrekking van douche en toilet. Een douchette is een handdouche die naast je toilet hangt en waarmee je je optimaal hygiënisch reinigt na een toiletbezoek. In andere regio’s van de wereld is dit een ingeburgerde gewoonte, waarom bij ons dan nog niet? Minder toiletpapier gebruiken is dan ook nog eens goed voor het milieu.

Ontdek de mogelijkheden van een douchette en douchetoilet

Douchette

Een nieuwe douche: een wereld van verschil

Heb je nog een oud en onpraktisch bad? Of een oude douchecabine? Het verschil met een nieuwe inloopdouche is gigantisch: zowel qua comfort, qua ruimte als qua gebruiksvriendelijkheid zet je enorme stappen vooruit. En visueel is een inloopdouche een aantrekkelijke toevoeging aan je badkamer, dankzij de eigentijdse uitstraling.

Wist je dat je je bad in 1 dag kan laten vervangen door een inloopdouche?

Shower

Bespaar op je energiefactuur

Ook op het gebied van duurzaamheid kan je kleine aanpassingen met een groot resultaat doen in je badkamer. Installeer bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop. De waterstralen zijn veel fijner dan een normale douchekop, zodat je veel minder water verbruikt. In tegenstelling tot wat je zou denken boet je daarmee niet in op comfort. Een andere duurzame optie is het gebruik van ledverlichting: besparender dan bijvoorbeeld halogeenlampen én led heeft een langere levensduur. Ledverlichting zorgt mee voor een mooie opfrissing van je badkamer.

Nog meer tips om energie en wat er te besparen in je badkamer

douchekop

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand…

De spiegel bepaalt voor een groot stuk de sfeer van je badkamer. Wil je een verouderde of saaie badkamer opfrissen? Dan is een nieuwe spiegel een kleine maar belangrijke aanpassing. Zeker in een compacte badkamer kan een spiegel een grote verandering zijn. Je creëert meer optische ruimte. Nieuwe spiegels hebben vaak ledverlichting rondom, wat voor een sfeervol en modern geheel zorgt.

Spiegeltje

Hoe ga je nu verder?

Ben je geïnspireerd geraakt? We wensen je in ieder geval veel succes en plezier met de aanpassingen.

Ga je liever voor een volledige badkamerrenovatie? Het voordeel daarvan is natuurlijk dat je van nul kan beginnen en je de hele ruimte kan ontwerpen en inrichten zoals jij het wil. Als specialist in totaalrenovaties helpen we je er graag mee.

Kom langs in onze toonzaal in Gent en spreek gerust een van onze badkamerexperten aan. Ze luisteren graag naar je wensen en tonen je met plezier de mogelijkheden voor jouw badkamer.

Toonzaal 29