4 min leestijd

Premie voor je badkamer: geniet ervan in 2024

Ben je 65-plus? Wist je dat je dan in aanmerking komt voor de Vlaamse aanpassingspremie? Laat je badkamer renoveren en je geniet drie keer: van meer comfort, van meer veiligheid én van een financiële tegemoetkoming. Ontdek er alles over in dit artikel.

Geschreven door Dagmar Buysse. – 20 februari 2024

 

Heb je nog een oude badkamer met ligbad? Heb je al overwogen om je bad te vervangen door een handige en ruime inloopdouche? Dat biedt heel veel voordelen. En als je ouder bent dan 65 profiteer je dankzij de Vlaamse aanpassingspremie van een mooie premie.

badkamer liedekerke 50

Veiligheid voorop

Het is een beetje een ongemakkelijke waarheid, maar hoe ouder je wordt, hoe groter de kans op een val in huis. Je oude badkamer is een van de ‘gevaarlijkste’ ruimtes van je woning en dat komt door de hoge randen, opstapjes en gladde vloeren. Een ongelukkige val kan verregaande gevolgen hebben. Volgens cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) gebeuren er in Nederland elke dag maar liefst 17 fatale valincidenten

Vind je het lastiger om in of uit je bad of douchecabine te stappen? Wacht niet langer en kies voor een inloopdouche. Dan heb je geen verraderlijke randen meer, want de vloer van je douche sluit naadloos aan op je badkamervloer. Ook de installatie van steunbeugels, handgrepen en antislipvloeren zorgen voor meer veiligheid in je badkamer. 

dagmar buysse 409

Toegankelijkheid: een slimme keuze

Nog een reden om je oude badkamer te renoveren is toegankelijkheid. Ook al ben je nu nog goed te been, toch loont het om te investeren in de toekomst. Een verhoogd toilet, een bredere deuropening, een badkamermeubel waar je met een rolstoel onder kan: het zijn slimme keuzes die ervoor zorgen dat je nog lang in je eigen huis kan blijven wonen.

badkamer

Ga voor een zitbank in je douche

Een inloopdouche is ruim genoeg om er een zitbankje in te installeren. En dat heeft heel wat voordelen. Even kunnen gaat zitten tijdens je douche is handig en comfortabel. Daarnaast biedt zo’n bankje ook extra opbergruimte. Zo heb je al je douchebenodigheden bij de hand. En dankzij een goed geplaatste steunbeugel sta je zo weer rechtop. 

Ontdek alle mogelijkheden voor een bankje in je douche

badkamer

Verhoog de waarde van je woning

Een gerenoveerde badkamer verhoogt de waarde van je woning. Dat biedt uiteraard een voordeel als je je woning wil verkopen of overlaten aan de volgende generatie. 

Kopie van Realisatie Thumbnail 1500 x 1000 px 1

Van bad naar douche in één dag

Kijk je op tegen de zorgen en last van een badkamerrenovatie? Dankzij het systeem van Kinemagic vervangen we op één dag je oude bad door een gebruiksvriendelijke inloopdouche, met een lage opstap van 3 centimeter. 

Je merkt het, een inloopdouche biedt heel wat troeven. Zowel voor jou, als voor bijvoorbeeld je kleinkinderen als ze komen logeren. Een inloopdouche is gebruiksvriendelijk, comfortabel én toegankelijk.

SSP 15883

Financieel voordeel met de aanpassingspremie

De Vlaamse overheid beloont je als je je badkamer aanpast aan het ouder worden, tenminste als je 65-plus bent. Zo kan je tot 50% van de som van de goedgekeurde facturen terugkrijgen, met een maximum van 1.250 euro per categorie. 

Ontdek alles over de Vlaamse aanpassingspremie

Er zijn nog meer premies waar je op kan rekenen als je gaat voor een badkamerrenovatie.

Benieuwd naar ons handig premie-overzicht? 

Ontdek tal van inloopdouches in onze toonzaal

Woorden en beelden zeggen veel, maar lang niet alles natuurlijk. Wil je zo’n handige inloopdouche van nabij bekijken?

Kom naar onze toonzaal in Gent en loop rustig rond langs onze tientallen badkameropstellingen. Heb je een vraag? Spreek een van onze badkamerexperten aan. Ze helpen je met plezier verder. Als rasechte specialisten kunnen ze de mogelijkheden in jouw badkamer perfect inschatten.

Wij zorgen voor een zorgeloze renovatie van je badkamer, zodat jij geniet van een zorgeloze toekomst.

Toonzaal ter plaatse